WK zijspannen tijdens Gamma Racing Day Assen

DELEN

WK zijspannen tijdens Gamma Racing Day Assen

Voor de tweede keer dit seizoen zullen de WK zijspancoureurs in actie komen op het TT Circuit van Assen. Na in juni al in het bijprogramma van de Iveco TT Assen gereden te hebben zullen de driewielers dit weekend in actie komen tijdens het gratis toegankelijke Gamma Racing Day.

Dit weekend zullen er maar liefst drieëntwintig teams om de fel begeerde WK punten gaan strijden op het circuit op de Drentse heide. Hopelijk hebben de teams van Paivarinta en Steinhausen een antwoord kunnen vinden op de hegemonie van de Birchall broers. En kan het publiek aanstaande zondag een spannende race tegemoet zien. Onder de deelnemers ook de Drentse combinatie van Bennie Streuer  en Geert Koerts. Zij staan momenteel vijfde in de tussenstand van het WK Sidecars.

Op zaterdagmorgen  zal er om 9.00 uur worden begonnen met een vrije training voor de heren en dames. Met later op de ochtend twee keer een kwalificatie sessie van 20 minuten, de trainingen waarbij de start posities worden bepaald voor de op zondag te verrijden wedstrijd over 17 ronden die om 11.35 uur van start zal gaan.