100 gezinnen. 100 dagen. 100% restafvalvrij in Assen. Kan dat?

DELEN
ASSEN – Vanaf mei gaat de gemeente Assen de frequentie van het ophalen van huishoudelijk afval veranderen. Door de oranje en blauwe container vaker op te halen (eens per 2 weken), wordt het voor inwoners gemakkelijker om afval gescheiden aan te bieden.

De gemeente wil hier de volgende uitdaging aan verbinden: gaat het 100 huishoudens lukken om in 100 dagen 100% restafvalvrij te leven? De gemeente roept inwoners op mee te doen aan 100-100-100.

Start uitdaging 4 april, doet u mee?

De gemeente Assen zoekt 100 huishoudens die deze uitdaging aandurven. Van jong tot oud. Van alleenstaand tot samenwonend. Met of zonder kinderen. Van vrijstaand wonend tot rijtjeshuis, en van twee onder één kap tot appartement. Iedereen mag meedoen. De enige voorwaarde is dat de deelnemers in de gemeente Assen wonen.

De proef start op maandag 4 april en eindigt (na 100 dagen) op 26 juni. Elke week wegen de deelnemers het afval dat in de grijze container gaat. De portal assen.100-100-100.nl vormt het basisinformatiepunt van de uitdaging. Hierop houdt iedereen bij hoe de uitdaging vergaat. Ook staat elke week een weekopdracht klaar die de deelnemers moeten vervullen. De ervaringen naar aanleiding van de opdrachten, worden gedeeld via de website.

Inschrijving start vandaag

Iedereen die deze uitdaging aan wil gaan, kan zich via de website assen.100-100-100.nl inschrijven tot en met 3 april of tot de grens van 100 deelnemers is bereikt. Via deze website worden ervaringen, foto’s, video en tips gedeeld. Dit is openbaar en voor iedereen te volgen.

Restafval in Assen

Deze 100-100-100 uitdaging is al gestart in 80 andere gemeenten in Nederland en blijkt zeer succesvol. In deze gemeenten heeft het geleid tot een forse afname van restafval.


2Divorce Assen


Bowlen in Assen