MotoGP toppers laten zich zien op eerste TT dag

DELEN
ASSEN – Al op de eerste dag lieten de toppers van de Grand Prix zich zien. In de koningsklasse, de MotoGP, waren het Marc Marquez, Jorge Lorenzo, Andrea Iannone en Valentino Rossi die van zich doen spreken.

Lang was het de huidige lijstaanvoerder van de WK-stand, Marc Marquez die de snelste coureur in de MotoGP was, maar in de eindfase van de tweede vrije training was het Valentino Rossi die zich aan kop nestelde. In de slotminuut was het de Italiaan Andrea Iannone die de sessie als snelste coureur afsloot. Met slechts 0.04 seconde dook de Italiaan onder de tijd van zijn enorm populaire landgenoot Rossi door.

Moto3: zeventien binnen een seconde

De Moto3 deed op de eerste trainingsdag haar reputatie alle eer aan. Altijd spannend. Maar liefst zeventien coureurs zaten minder dan een seconde van elkaar. Aron Canet was na de tweede trainingssessie de snelste met 1.43.031 en op de zeventiende plek was het Jakub Kornfeil die met 1.43.927 nog binnen die seconde van de snelste coureurs bleef.

De man die de WK-ranglijst aanvoert, Brad Binder kwam tot de veertiende tijd. Het is Niccolò Antonelli, de Italiaan, die na Canet de tweede tijd realiseerde. Bo Bendsneyder, perste de elfde tijd uit zijn Red Bull KTM. De Rotterdammer  had op deze warme dag bewust voor een harde achterband gekozen, terwijl andere rijders een zachtere compound hadden gekozen.

Thomas Luthi wijst concurrenten terug

Hoewel het nog maar de eerste dag is van de 86e Motul Dutch TT , kan de Zwitser Thomas Luthi terugkijken op een goede start. In de Moto2 reed hij drietiende seconde sneller dan de Japanner Takaaki Nakagami. Deze bleef op zijn beurt de tweede man uit de WK-stand, Sam Lowes ééntiende van een seconde voor. In deze Moto2 zijn de verschillen groter dan in de Moto3, ondanks dat het overgrote deel van de coureurs met een Kalex rijdt. Van de 27 coureurs zijn er slechts drie rijders die niet op een Kalex actief zijn. Zij rijden alle drie op een Speed Up.

foto: M. Babtist


2Divorce Assen


Bowlen in Assen