13de PAG Rally van start in Assen

DELEN
13de PAG Rally van start in Assen
ASSEN – Afgelopen zondag werd voor de 13e keer de PAG-Rally georganiseerd. Een evenement dat men organiseert voor het goede doel. Men wil geld inzamelen voor de stichting Pagtiviteit. Deze stichting werft fondsen waar Noordelijke scoutinggroepen een beroep op kunnen doen.

Het is een rondrit op kleine wegen door de natuur, waar men aan de hand van het ‘bolletje/pijltje-systeem’ de weg moet zien te vinden. Onderweg kunnen er opdrachten worden vervuld. Men kon zich inschrijven als rallyrijder of als tourrijder. De start was vanochtend om 10:30 uur aan het Dijkveldpad in Assen, waar later op de dag ook weer de finish was.

Dat de weg vinden niet altijd zo gemakkelijk is, bewees het tweetal in het bekende rode autootje. De Fiat 500 werd diverse keren gesignaleerd in de verkeerde richting van de route. Steeds weer dook het autootje ergens op, om uiteindelijk ruim drie kwartier later dan gepland bij de lunchplek te arriveren. Inmiddels werd er volop gepraat over de heren, de andere deelnemers zagen er de humor wel van in: “Ach, als je verkeerd rijdt, dan til je zo’n klein autootje zo op en draai je hem de andere kant weer op”. Vele deelnemers waren zeer serieus en gedreven bezig met het spelelement. Af en toe zag je deelnemers voor de lunchpost wachten, omdat men te vroeg aanwezig was. Ook werd er volop gepuzzeld in de auto.

De lunchplek was dit jaar de Scoutinggroep Beyloo ter Horst. De deelnemers konden genieten van een goed verzorgde lunch, broodjes, mosterdsoep, koffie/thee, melk en vruchtensap. Alles was aanwezig om de inwendige mens te versterken. Tijdens de lunch vertelde ‘het tweetal van het beruchte autootje’, zoals ze zichzelf inmiddels noemden, dat ze in Beilen wonen en één van de twee heren schijnt zelfs in de straat van de Scoutinggroep te wonen. Helemaal onbekend zijn ze dus niet in deze omgeving. Maar dat zegt natuurlijk niets over de puzzelkwaliteiten.

Al ruim voordat ze weer mochten vertrekken, stonden ze klaar bij de start voor de 2e ronde. “In het 2e deel gaan we beter ons best doen. We gaan alvast gereed staan voor vertrek”, vertelde men met een grote glimlach, en “We hebben al vaker meegedaan aan dergelijke ritten, zoals de rit Veendam-Leer-Veendam. Tot ziens, hè !”.

Ruim 60 auto’s hebben vandaag aan de PAG-Rally meegedaan. Het was een breed gesorteerd publiek, van echte oldtimers tot exclusieve auto’s aan toe. Bijzonder was de trike met twee deelnemers, die zich tussen de middag bij de controle verontschuldigden met: “We hebben niets opgeschreven, dat lukte niet onderweg, het papier waaide alle kanten op”. Maar plezier hadden ze wel, net als de rest van de deelnemers.

M. Babtist – Spiegelgrafie


2Divorce Assen


Bowlen in Assen