Wetenschappers van Cambridge hebben een enorme verbetering van de weersvoorspelling bereikt na het creëren van een nieuw AI -prognosemodel, dat vaak beter is dan de huidige instellingen.
Het nieuwe model, ook bekend als het Artwark -weer, vervangt supercomputers en menselijke experts die worden gebruikt door agentschappen die voorspellen met een enkel synthetisch intelligentiemodel dat op een standaard desktopsysteem werkt.
Het blijkt een proces op meerdere niveaus te zijn, dat uren is om een voorspellingsmodel te maken, dat enkele seconden duurt.
“Artwark heroverwegen de huidige weersvoorspellingssystemen, biedt de mogelijkheid om de weersvoorspellingen sneller, goedkoop, flexibel en nauwkeurig te veranderen,” zei Richard Turner, een professor in engineering aan de Universiteit van Cambridge.
Uit de tests van het Artwark -model bleek dat het National GFS -voorspellingssysteem van de Verenigde Staten 10 procent van de invoergegevens zou kunnen overtreffen, die “revolutie in voorspelling” kunnen bieden.
Onderzoekers hebben opgemerkt dat het eenvoudige ontwerp en de mogelijkheid om op standaardcomputers te draaien, verwijzen naar een grootschalige PESBOCK -voorspellingen – van het voorspellen van windsnelheid tot zee -Europese windparken, van regen- en temperatuurvoorspellingen voor boeren in ontwikkelingslanden.
Dr. Scott Hosking, directeur van wetenschap en nieuwheid voor het milieu en de stabiliteit van het Alan Turing Institute, zei: “Niet alleen gaat de doorbraaksnelheid van Artwark, het gaat over toegang.
“Door weersvoorspellingen van supercomputers naar desktopcomputers over te dragen, kunnen we de voorspelling democratiseren, waardoor deze krachtige technologieën beschikbaar kunnen zijn voor ontwikkelingslanden en data-actieve regio’s over de hele wereld.”

Anna Allen van de Universiteit van Cambridge, die onderzoek voorzat, zei: “Deze resultaten zijn het begin van wat Artwark kan bereiken.
“Voorbij het weer strekken de toepassingen zich uit tot de voorspellingsvoorspelling, inclusief luchtkwaliteit, mariene mechanica en voorspelling van het zee -ijs.”
Het nieuwe AI -weermonster beschreven Een studieGetiteld ‘Final First Data-onuitzichtsweergreep’ gepubliceerd in het tijdschrift Natuur.