21-jarige Assenaar voor de rechter wegens mishandeling Roldenaar

DELEN

Op 1 september 2013 werd de toen 22-jarige Erwin Visser uit Rolde, na sluitingstijd voor de cafés aan de Brinkstraat in Assen, zonder enige aanleiding in elkaar geslagen. De Roldenaar is na de vechtpartij ter observatie opgenomen geweest in het ziekenhuis. Hij hield aan de vechtpartij zware kneuzingen aan hoofd, nek en arm over. Lag aan het  infuus, vertoonde sterk afwijkende oriëntatie en kon niet goed en duidelijk praten.

De jongeman deed aangifte bij de politie echter een dikke maand later liet de politie weten “In het uitvoerige onderzoek is onder meer gezocht naar getuigen en naar beeldmateriaal, is uitgebreid met het slachtoffer gesproken en is de berichtgeving op de social media onder de loep genomen. Dat alles leverde onvoldoende informatie op om een verdachte te kunnen arresteren. In overleg met het Openbaar Ministerie is besloten het onderzoek af te sluiten.”

De vader van de jongen liet het er echter niet bij zitten, startte zelfs een Facebook pagina voor Zinloos Geweld en kreeg landelijke media aandacht. Dit deed de politie besluiten de zaak te ‘heropenen’ en verder te onderzoeken. Dit onderzoek heeft resultaat opgeleverd. “Op 17 september aanstaande zal een 21-jarige Assenaar zich moeten verantwoorden voor de politierechter bij de Rechtbank in Assen”, zo laat het parket Noord-Nederland weten aan Nieuws in Assen.

De Assenaar wordt overigens verdacht van openlijke geweldpleging.

© Foto – Tekst Nieuws in Assen