22.665 donorregistraties in Assen

DELEN

22.665 donorregistraties in Assen

Met een landelijk gemiddelde van 42% scoort Assen goed als het gaat om donorregistratie. Op de landelijke ranking voor donorregistratie staat Assen momenteel op een respectabele 973ste plaats. 13.983 personen in de gemeente Assen zijn geregistreerd met JA (25,9%) en 8.682 personen gaven hun stem met NEE (16,1%).

Meer donoren nodig

Er zijn meer donoren nodig in Nederland. Steeds meer mensen moeten namelijk steeds langer wachten op een donororgaan. Daarom is het noodzakelijk dat zoveel mogelijk mensen “JA” zeggen tegen het donorschap en zich registreren. Steeds meer mensen in Nederland moeten steeds langer wachten op een donororgaan. Helaas overlijden ieder jaar mensen terwijl ze wachten. Als meer mensen zich inschrijven als donor kunnen we hier iets aan doen.

Onduidelijkheid voorkomen

Veel Nederlanders hebben zich nog niet met Ja of Nee geregistreerd. Die onduidelijkheid is ook voor nabestaanden vaak erg vervelend. Zij moeten dan immers beslissen als jou iets overkomt. Iedereen van 12 jaar en ouder kan zich met DigiD in slechts twee minuten registeren in het donorregister en op die manier Assen helpen aan een hogere donorstand. Voorkom onduidelijkheid en leg je keuze vast! Klik hier !