24 uur fietsen voor KiKa tijdens Bike Festival Assen

DELEN

ATB Team 24/7 uit Assen is op de 8ste editie van het Bike Festival, dat dit weekend wordt verreden rondom de Baggelhuizerplas in Assen, vertegenwoordigd met twee teams van zeven ATB-ers. Beide teams van 24/7 willen dit weekend aandacht vragen voor KiKa, maar ook hun steentje bijdragen aan het broodnodige onderzoek naar kanker bij kinderen.

Rondom de Baggelhuizerplas rijden meer dan 250 teams en solorijders de 6- en 24 uurs race, die zaterdagmiddag om 14.00 uur gelijktijdig vertrokken. ATB-er bij het team 24/7 Herald Naber uit Assen “Het 24/7 is een hecht team en we rijden 24 uur mee voor KiKa. Elk teamlid rijd één rondje van 8,5 kilometer en heeft daarna ongeveer twee uur pauze.  s’Nachts rijden we ieders twee rondjes”, aldus Naber.

Onder de teamleden van 24/7 oud-schaatsster Renate Groenewold. Zij is de grote sportieve motor achter het 24/7 team. “We hebben inmiddels met onze actie al € 4400,- opgehaald en hopelijk word dit nog heel veel meer”, aldus de oud-topsportster uit Assen. Tijdwaarnemer en ‘coach’ van het team John Dittrich “Morgen gaan de we de cheque aanbieden aan KiKa, dus we hopen voor die tijd nog dat mensen een bijdrage kunnen leveren. We hebben hier bussen staan in de vorm van spaarpotten, dus als belangstellenden zondag komen kijken op het Bike Festival kunnen ze bij onze stand langs het parcours geld komen doneren voor KiKa”.

De prijsuitreiking van de 24-uurs race van het Bike Festival Assen, aan de Baggelhuizerplas, is zondagmiddag om 15.30 uur . Het Bike Festival  sluit zondagmiddagmiddag om 16.00 uur haar 8ste editie af.