29 aanhoudingen tijdens TT Nacht Assen

DELEN

29 aanhoudingen tijdens TT Nacht Assen

De politie heeft tijdens de TT-nacht in Assen 29 aanhoudingen verricht wegens uiteenlopende feiten. Het gaat om zaken als mishandeling, vernieling, belediging, het betalen met vals geld en het niet kunnen tonen van een identiteitsbewijs. Eén persoon werd op heterdaad aangehouden aan de CK Storkweg wegens diefstal van een auto. Er werden geen aanhoudingen verricht op basis van de noodverordening. Een aantal verdachten heeft een geldboete gekregen, variërend van € 250 tot € 750. Meerdere arrestanten zitten nog vast.

Vrijdagavond tussen 21.30 en 22.45 uur werd een motor gestolen aan de Industriewegrotonde. De eigenaar, een man uit Wezep, deed aangifte van diefstal van zijn motorfiets. Het gaat om een rode Harley Davidson, een tourmodel, met kenteken MP-PB-60. Het chroomwerk is zwart gemaakt en er zit een hoog stuur op de motor. De handvaten, het stuur en de ruggensteun zijn van leer. Op de steun zit een afbeelding met rode vlammen. Mensen die meer informatie hebben over de motor of over de dieven, kunnen contact opnemen met de politie via 0900-8844.

Verkeerscontroles

De politie heeft op diverse plaatsen gecontroleerd in het verkeer. Bij de controles is aandacht voor onder meer snelheid en alcoholgebruik. In totaal zijn 140 voertuigen gecontroleerd. Na een hit met de

ANPR

Er zijn 66 voertuigen gecontroleerd. Bij de controle was ook de belastingdienst aanwezig. Zij heeft voor ruim € 20.000 euro aan openstaande boetes geïnd. Op zes voertuigen werd beslag gelegd.

Daarnaast is proces-verbaal opgemaakt voor het rijden met blauwe verlichting, te hard rijden, niet handsfree bellen, het rijden met onjuiste kentekenplaten en het niet dragen van een gordel. De politie heeft voor € 3743,- aan openstaande boetes geïnd. Aan de Witterhaar werden vrijdagavond meerdere auto’s afgesleept. Deze voertuigen belemmerden de calamiteitenroute. De bestuurders kregen een bekeuring.

Agenten hebben het rijbewijs ingevorderd van een bestuurder die vanaf de Haar via Laaghalerveen reed. De maximum toegestane snelheid is daar 60 km/uur. Deze bestuurder reed 114 km/uur langs de campings, over een weg met veel fietsers en tegenliggers. Tevens werd het rijbewijs ingevorderd van een bestuurder die op de N33 179 km/uur reed in plaats van 100 km/uur. Eén bestuurder is aangehouden wegens spookrijden, deze reed de A28 op, vanaf de oprit van de N33.

Ook zaterdag en zondag vinden nog diverse controles plaats. Zo is er komende zondag een alcoholcontrole gericht op rest-alcohol. Na een feestelijke nacht met weinig slaap, heeft het lichaam soms nog niet alle alcohol afgebroken. De snelheid waarmee alcohol wordt afgebroken is afhankelijk van onder anderen geslacht, leeftijd, gewicht en weerstand. Ook restalcohol kan de rijvaardigheid negatief beïnvloeden en dat is de reden dat we ook daarop controleren.

Taxicontrole

Net als vorig jaar is een intensieve taxicontrole gehouden. Acht chauffeurs zijn bekeurd voor verschillende feiten. Zo zijn bekeuringen uitgedeeld wegens het rijden met een niet gekeurde taximeter, het rijden met een verlopen chauffeurspas, de afwezigheid van een taximeter, onjuiste registratie, ontbreken tarievenlijst en het rijden door rood licht. Bovendien werd een bestuurder aangehouden die als taxichauffeur illegaal mensen rondreed, een zogenaamde snorder. Een aantal van hen heeft een geldboete gekregen. Drie van hen moesten hun dienstverband direct beëindigen. De meeste taxichauffeurs die in overtreding waren kwamen van buiten Assen.

Preventieprojecten

De politie focust zich naast de operationele inzet op enkele speciale preventieprojecten. Net als in voorgaande jaren is er een offensief tegen motordiefstallen. Verder is er dit jaar extra aandacht voor zakkenrollers en voor diefstallen uit tenten op de campings. De politie kreeg meerdere meldingen van zakkenrollers die in het centrum actief waren. Er kwamen vrijdagavond- en nacht nog tien aangiftes binnen van diefstal uit tenten. Het totaal aantal van deze diefstallen komt daarmee uit op een dertigtal. Slachtoffers van zakkenrollerij en diefstal worden gevraagd aangifte te doen bij de politie.