31 juli wederom F-1 aan de Vaart in Assen

DELEN

Scuderia Toro Rosso-coureur Jean-Éric Vergne dendert donderdag 31 juli om 18.00 uur in een Red Bull Formule 1-bolide langs de Vaart in Assen. Onder het motto ‘Bringing F1 Power to the Streets’ kan het publiek in het centrum van Assen van dichtbij de snelheid en techniek uit de Formule 1 ervaren.

De ‘GAMMA Racing Day City Demo’ vindt plaats op donderdag 31 juli om 18.00 aan de Vaart in Assen. Vanaf 16.00 wordt de racepaddock opgebouwd aan de Collardslaan. Als afsluiter kan het publiek rond 19.15 uur een handtekening scoren van de coureurs op de Brinkstraat tegenover Hotel de Jonge.

Het optreden van de Fransman van Toro Rosso is onderdeel van een voorproefje op de 15e editie van de GAMMA Racing Day. Dakar-coureur Frans Verhoeven op zijn Yamaha, beste Nederlander in de TT Jasper Iwema en bolides uit het NK HTGT, de Clio Cup Benelux en Formule Renault komen eveneens in actie in het centrum van de Drentse hoofdstad. De City Demo is een productie van LDP International b.v. met medewerking van Pronicie Drenthe, Gemeente Assen, Marketing Drenthe, Gilde Bart, Hotel de Jonge en diverse andere horeca bedrijven.

Vergne rijdt sinds 2012 voor Scuderia Toro Rosso in het FIA Formula 1 World Championship en bestuurt de Red Bull Formule 1-bolide tijdens de City Demo. Sébastien Buemi van het Infiniti Red Bull Racing team, officieel reserverijder voor Sebastian Vettel en Daniel Ricciardo, doet een aanval op het ronderecord op de MotoGP-baan, zondag 3 augustus tijdens de GAMMA Racing Day.

De GAMMA Racing Day is met de komst van het Infiniti Red Bull Racing F1-team het enige evenement in Nederland waar de fans één van de beste en snelste raceauto’s ter wereld op een permanent racecircuit in actie kunnen zien. GAMMA’s gratis racedag staat dankzij volle tribunes en een professioneel race- en demoprogramma te boek als het grootste gecombineerde auto-, motor- en kartrace-evenement in Europa en is met een GRATIS toegangsbewijs toegankelijk, verkrijgbaar in de GAMMA bouwmarkten en via www.gammaracingday.nl