35e Truckstar Festival TT Circuit Assen

DELEN
35e Truckstar Festival TT Circuit Assen

ASSEN – Even alles vergeten, de dure diesel, de oneerlijke concurrentie en ander gedoe; tijdens het Truckstar Festival (25 en 26 juli) is het ieder jaar simpelweg genieten van meer dan tweeduizend trucks. Want dat is ieder jaar de kern van het Truckstar Festival!

Daaromheen: sfeer, een spectaculair baanprogramma, gezelligheid, lekker wat eten en drinken en heel veel enthousiaste bezoekers.

Het Truckstar Festival is er niet alleen voor chauffeurs. Ook als je niets met vrachtwagens hebt, moet je dit feest een keer van dichtbij gezien hebben. Het gevarieerde en spannende programma voor de hoofdtribune, de prachtig showtrucks en klassiekers op het binnenterrein en de gezellige Hollandse Avond met onder anderen Jannes, Mooi Wark, Gebroeders Ko en RadioNL maken dit festijn een ideaal uitje voor het hele gezin!

Ook al hebben ze de afgelopen 34 jaar al de meest gekke dingen gedaan; in 2014 hadden ze toch een primeur! Chauffeur Peter Levolger en zijn verloofde Kim Kleisterlee gaven elkaar tijdens het Truckstar Festival het ja-woord!

Binnenrijden

Eigenlijk begint het Truckstar Festival op vrijdag al. ‘s Morgens start het binnenrijden. In eerste instantie zijn het de bijzondere trucks uit de speciale categorieën, die binnenkomen, gevolgd door de trucks die langs de baan komen te staan. Het binnenrijden is een spektakel op zich, wat ieder jaar door vele mensen langs de kant van de weg wordt aanschouwd.

Langs de baan

Na het inparkeren staan alle 2.200 trucks mooi opgesteld op de paddock en langs de baan, samen met de bijbehorende bankstellen, barbeques, biertenders en zwembaden. Voor alle chauffeurs en aanhang is het feest dan al begonnen.

Het 4 kilometer lange lintdorp van de baan is zeker de moeite waard om langs te slenteren. De chauffeurs die er met hun truck staan, nemen ieder jaar de meest opvallende dingen mee zoals zwembaden in containers, hele varkens aan het spit, speciaal gemaakte barren, gezellige muziek en zelfs Sinterklaas is soms van de partij.

Programma hoofdtribune

Op zaterdag en zondag hebben we op het rechte eind van het TT Circuit de hele dag show en spektakel. Met vaste onderdelen zoals de caravanraces, racetrucks en de chauffeurspelen plus een bijzondere hoofdact krijg je ook dit jaar weer flink waar voor je geld.

Het volledige programma en meer informatie? Klik hier!