38e Internationale Bartje toernooi Assen

DELEN

ASSEN – Zaterdag 11 april vindt in Sporthal De Timp in Assen voor de 38e keer het Internationale Bartje toernooi plaats. Het Bartje toernooi is een jaarlijks terugkerend judotoernooi voor judoka’s van 10 jaar en ouder.

Dit jaar hebben zich maar liefst 590 judoka’s aangemeld uit geheel Nederland en zelfs uit Duitsland. Om het toernooi in goede banen te leiden zijn er deze dag ongeveer 70 vrijwilligers bij het Bartje toernooi aanwezig. Met dit toernooi wil organisator AsahiBudo judo als breedtesport in de regio promoten. Gastvrijheid, sportiviteit en saamhorigheid zijn belangrijke elementen voor de sfeer van het toernooi.

Team Centrum Leven met Kanker op Bartje toernooi

Tijdens het toernooi zal het Team Centrum Leven met Kanker (Team CLMK) ook aanwezig zijn. Dit team zal in juni dit jaar meedoen aan Alpe d’HuZes om zoveel mogelijk geld in te zamelen in de strijd tegen kanker. Tijdens Alpe d’HuZes zullen de teamleden, net als de judoka’s op 11 april, pijn en vermoeidheid trotseren. Tijdens het Bartje toernooi wordt informatie verstrekt over centrum leven met kanker (www.clmk.nl) en Alpe d’HuZes.