3JS met nieuw album in De Nieuwe Kolk Assen

DELEN
ASSEN – Zeven albums later hebben de 3JS hun eigen geluid definitief gevonden. De zoektocht die leidde tot deze kenmerkende Nederpop-sound, die overgoten is met een folk-sausje van mandoline, viool en accordeon, bracht muzikale ups en downs met zich mee.

Van vrolijke folk tot reggae tot droevige rock, vele stijlen en sferen passeerden de revue in de reis naar het karakteristieke geluid van de 3JS. Akoestische instrumenten, het meest elementaire van de folkmuziek, vormden eerder maar vooral ook nu de basis voor de klank van het nieuwe album.

Voor het eerst in hun bestaan riepen de 3JS de hulp in van een externe producer. Voorheen werden alle albums geproduceerd door de heren zelf. Ook het vinden van de juiste producer was een zoektocht. Deze werd gevonden in de persoon van Attie Bauw. Dat de 3JS hun eigen geluid hebben gevonden betekent echter niet het einde van de zoektocht naar geluk, een thema dat min of meer centraal staat op het nieuwe album en dat ook op voorgaande albums een grote rol speelde. Om de betekenis van levensgeluk voor het gros van de nieuwe nummers van extra kracht te voorzien heeft het zevende album daarom zeer toepasselijk het cijfer “7” als titel gekregen. Het geluksgetal?

De 3JS uit Volendam bestaat uit Jan Dulles, Jaap Kwakman en Jan de Witte. Die laatste maakte voorheen deel uit van Blue Velvet en kwam bij de 3JS nadat zijn vader, Jaap de Witte, begin 2013 de band verliet. De band raakte landelijk bekend na het succes van hun debuutalbum Watermensen uit 2007 en door hun vrienden Jan Smit en Nick & Simon. In 2011 deed het trio mee aan de voorronde van het Eurovisiesongfestival met het nummer Never Alone.

De Nieuwe Kolk Assen nieuws assen – asser nieuws

Op vrijdag 19 februari treden de muzikanten op in De Nieuwe Kolk Assen. Kaarten a € 27,- zijn nog verkrijgbaar. Reserveren? Klik hier!


2Divorce Assen


Bowlen in Assen