4 mei Herdenkingsbijeenkomst Assen

DELEN

ASSEN – Op maandag 4 mei zal in de RK Kerk aan de Nassaulaan een herdenkingsbijeenkomst worden gehouden, voorafgaand aan de jaarlijkse stille tocht en kranslegging bij het oorlogsmonument aan de Stadsbroek.

Burgemeester Marco Out zal de bijeenkomst openen. Organisator is het Platform Levensbeschouwelijke Organisaties Assen. Na de opening worden korte verhalen voorgedragen uit het dagboek van Anne Frank. Een ooggetuige vertelt over de transporten van mensen vanuit het doorgangskamp in Westerbork. Muzikale bijdragen worden geleverd door harpiste Mona Moog, rapper JSM, doudouckspeler Nicolai Romashuk en een jeugdkoor van het Apostolisch Genootschap. Aanvang van de bijeenkomst is om 18.30 uur.

Na de stille tocht organiseert de Stichting Prinsessendag een herdenkingswandeling door Assen die eindigt bij de Jozefkerk, waar het Oratoriumkoor COV Assen aansluitend een concert verzorgt met delen uit het requiem van John Rutter.

Het Platform Levensbeschouwelijke Organisaties Assen is opgericht in 2006 en bestaat uit vertegenwoordigers van de R.K kerk, het Islamitisch Cultureel Centrum en Turkse moskee , PKN Assen, Humanistisch Verbond, Apostolisch Genootschap, Vereniging Vrijzinnig Protestanten, Molukse evangelische kerk, Armeense Apostolische kerk en geestelijk verzorgers uit diverse instellingen.