48-jarige Assenaar aangehouden voor stalken meerdere tienermeisjes

DELEN

De politie heeft woensdagochtend een 48-jarige inwoner van Assen aangehouden op verdenking van bedreiging en stalking. De man viel de afgelopen maanden tientallen meisjes van 12 en 13 jaar lastig via sociale media. Hierover kwamen meerdere meldingen bij de politie binnen en dat resulteerde in zeker drie aangiften.

De afgelopen periode vertelden meerdere meisjes van 12 en 13 jaar op school dat ze via sociale media werden lastiggevallen door een onbekende man. De scholen zochten daarop contact met de jeugdagent. Nadat drie van de meisjes aangifte hadden gedaan, volgde onderzoek. Hieruit kwam naar voren dat een 48-jarige Assenaar vermoedelijk verantwoordelijk was voor het lastig vallen. Na overleg met de officier van justitie werd de man woensdagochtend aangehouden. Hij werd overgebracht naar het politiebureau en daar voor nader onderzoek ingesloten.

Oproep Politie Assen

Het is best mogelijk dat meer meisjes in en rondom Assen zijn lastig gevallen via social media. Wanneer deze meisjes nog geen contact met de politie hebben gehad, dan hoort de politie alsnog graag. Je kunt daarvoor bellen met 0900-8844 of langs gaan bij het politiebureau aan de Weiersstraat in Assen. Je kunt ook gebruik maken van het meldformulier op Politie.nl.