49ste editie Drentse Fiets4daagse van start

DELEN

Dinsdagmorgen is de 49ste editie van de Drentse Fiets4daagse van start gegaan. Vier dagen lang kunnen deelnemers genieten van prachtige routes door de natuur en langs bijzondere bezienswaardigheden.

Deelnemers hadden de keuze uit maar liefst acht startplaatsen verspreid over geheel Drenthe. In Assen was het vanmorgen een gezellig drukte aan de start. Coördinator van de Drentse Fiets4daagse, Ieke Knoop, kon vanmiddag nog geen exacte aantallen noemen, maar kon wel tegenover Nieuws in Assen bevestigen dat het drukker was dan vorig jaar toen ruim 3000 deelnemers in Assen aan de start verschenen.

Tijdens deze eerste dag was er ook aandacht voor het goede doel dat de Drentse Fiets4daagse dit jaar heeft omarmd: het Diabetes Fonds. Alle deelnemers is gevraagd een donatie te doen bij inschrijving en er is massaal gehoor aan gegeven en een mooi bedrag bij elkaar verzameld. In totaal is er  € 614,50 gedoneerd.

Wethouder Henk ten Hulscher van Meppel, alwaar de officiële opening werd verricht, overhandigde de cheque aan de 12-jarige Noëlle Brinkman. Zij heeft sinds haar achtste diabetes type 1 en voelt zich heel vereerd dat zij de cheque in ontvangst mag nemen. “Ik ben inmiddels wel gewend aan het prikken en mijn insulinepomp. Toch is diabetes niet leuk en hoop ik dat diabetes in de toekomst te genezen is. Daarom ben ik blij dat mensen doneren of net als mijn vriendin Sara een actie starten en zich laten sponsoren”.

Foto: © Nieuws in Assen