50.000ste bezoeker bij Malevich in Drents Museum Assen

DELEN
50.000ste bezoeker bij Malevich in Drents Museum Assen

ASSEN – Sandra Gijzel uit Ommen is vandaag verwelkomd als de 50.000ste bezoeker van de tentoonstelling Kazimir Malevich – De jaren van de figuratie in het Drents Museum. Uit handen van directeur Annabelle Birnie ontving zij het kinderboek ‘President van de Ruimte’, de begeleidende publicatie bij de tentoonstelling en een bos bloemen. Samen met haar man Anthony en dochters Annick en Bente is zij vandaag vanuit Ommen speciaal naar Assen gekomen. ‘Wij wilden in ieder geval de tentoonstellingen Kazimir Malevich en Kostbare eieren uit het Tsarenrijk gezamenlijk zien’.

“ Meestal gaan wij elk jaar een keer naar het Drents Museum en steeds zijn wij weer verrast door de geweldige tentoonstellingen” Sandra Gijzel

De familie Gijzel is geen onbekende in het Drents Museum. ‘Meestal gaan wij elk jaar een keer naar het Drents Museum en steeds zijn wij weer verrast door de geweldige tentoonstellingen’, aldus Sandra Gijzel.

De tentoonstelling Kazimir Malevich, vanaf 23 november 2014 open voor publiek, focust vooral op het latere, vrij onbekende figuratieve werk van de kunstenaar. Het is voor het eerst in Nederland dat dit werk van Malevich (1878-1935) centraal staat. Maar liefst 60 originele schilderijen – alle afkomstig uit het Staats Russisch Museum in St. Petersburg – zijn nog tot en met 15 maart in Assen te zien. Naast de schilderijen omvat de expositie ook een serie kostuums en ontwerptekeningen, die Malevich maakte voor de avantgardistische opera De overwinning op de zon (1913). Ook zijn het originele dodenmasker en dito hand van Malevich te zien.

De tentoonstelling Kostbare eieren uit het Tsarenrijk – een bijzondere verzameling Russische eieren afkomstig uit het Landesmuseum in Liechtenstein – loopt nog tot en met 1 maart 2015.

Foto (van links naar rechts): Bente Gijzel, Sandra Gijzel, Annabelle Birnie (directeur Drents Museum), Annick Gijzel en Anthony Gijzel. Foto: © Drents Museum