500 bezoekers testdag duurzame mobiliteit TT Circuit Assen

DELEN

ASSEN – Ruim 500 bezoekers kwamen op 15 september naar het TT Circuit Assen voor de testdag duurzame mobiliteit, georganiseerd door Stichting Energy Expo in samenwerking met Provincie Drenthe, Provincie Groningen, Energy Valley, EnTranCe en TT Circuit Assen.

Het thema van de dag: kijken en rijden. Vooral dat laatste lieten de meeste bezoekers zich geen twee keer zeggen want de animo om een van de veertig voertuigen op verschillende duurzame brandstoffen door de ‘Cathedral of Speed’ te sturen was enorm.

De lijst met auto’s was indrukwekkend: zo kon men onder andere instappen in een duurzame Audi, Hyundai FCEV, Kia, Lexus, Mercedes, Nissan, Renault, Tesla, Toyota, Volkswagen of Volvo. Ook konden de mensen met een motorrijbewijs een rondje op de openbare weg rijden op één van de negen elektrische motoren.

Behalve rijdende voertuigen waren er in de pitstraat en –boxen ook veel stilstaande auto’s eens rustig te bekijken waaronder een Volkswagen XL1. Verder waren de nodige snufjes te zien, bijvoorbeeld: ‘Car as a powerplant’, een project van TU Delft en EnTranCe waarbij een brandstofcelauto op waterstof in de toekomst zou kunnen fungeren als energiecentrale. Er was ook een aantal door studenten zelfgebouwde voertuigen die meedoen aan de Shell EcoMarathon. De bezoekers konden hun uithoudingsvermogen testen op de Power2Gas experience van EnTranCe, Gasunie en Energy Expo. Uiteraard was er de nodige voorlichting te krijgen: over laadpalen en overige infrastructuur, subsidiemogelijkheden voor duurzaam rijden en en over brandstofbesparingsmogelijkheden.

De bezoekers kwamen uit alle windstreken: van ondernemers tot studenten uit Groningen en Drenthe en onderzoekers uit Delft. Voor genodigden van Stichting Energy Valley was er een speciale testronde aan het einde van de middag die aansloot op de Groen Gas BBQ die voor de gelegenheid door het bedrijf Holthausen naar het TT Circuit was gebracht. De BBQ werd georganiseerd door Groen Gas Nederland en Stichting Energy Valley.

Meer informatie Energy Valley ? Klik hier !