600 Kinderen doen mee aan het Cool Moves Volleybal toernooi

DELEN
ASSEN – De volleybalvereniging Sudosa-Desto organiseert op 13 en 20 januari aanstaande haar jaarlijkse Cool Moves Volleybaltoernooi voor het basisonderwijs.

In Nederland is naast het schoolkorfbal- en schoolvoetbaltoernooi nu ook het scholen volleybal toernooi geïntegreerd binnen het bewegingsonderwijs. Binnen de gemeente Assen is het Cool Moves Volley gelukkig in het bewegingsprogramma opgenomen. Menig vakleerkracht is positief en dat is voor Sudosa-Desto zeer stimulerend om door te gaan op de ingeslagen weg.

De begeleiding van de wedstrijden is in handen van de eerste jaars studenten van het Drenthe College.
Dit past ook goed in het beleid van Vaartwelzijn (de nieuwe welzijnsorganisatie waar Assenbeweegt haar plek heeft gevonden) wat de samenwerking tussen vaartwelzijn, onderwijs en verenigingen wil versterken. Succes door samenspel is immers wat Sudosa betekent.

De belangstelling voor het scholentoernooi is groot. Het aanbod van teams is groter dan het aantal teams dat geplaatst kan worden. Sudosa-Desto wil haar motto graag houden dat alle kinderen, of ze nu winnen of verliezen, bijna evenveel wedstrijden spelen.

Sudosa-Desto heeft bewust gekozen voor het Cool Moves Volleybal. Bij het CMV ligt het accent sterk op het bewegen, gooien en vangen. Afhankelijk van het niveau worden volleybaltechnieken geïntegreerd. Op dit toernooi wordt de opslag en het onderhandsspelen toegepast.

Beide toernooien worden gespeeld in sporthal de Timp, groep 7 en 8 op 13 januari en groep 5 en 6 op 20 januari. Op beide dagen wordt er gespeeld tussen 13.30 en 17.00 uur.

Voor informatie kunt u contact opnemen met Rita Buikema tel. 06-22963359 of via administratie@sudosa-desto.nl


Facebook Nieuws in Assen


Bowlen in Assen