740 pk sterke Ferrari F93A Formule 1 TT Circuit Assen

DELEN
ASSEN – Met aan de ene kant van het spectrum de innovatieve maar fluisterstille Forze7 waterstofracer en aan de andere kant de steeds zeldzamer wordende tweetaktmotor van de Superkarts is de GAMMA Racing Day een unieke dag voor liefhebbers van techniek.

Tussen de races met exotische F1-bolides door klinkt de rauwe klank van de +240 pk sterke fabrieks-Honda RCV van Dani Pedrosa, Alsof dat nog niet voldoende is, komt op zaterdag 6 augustus de Ferrari F93A met gastrijder Erik van Loon voor een aantal ronden in de baan. Deze 740 pk-sterke Formule 1-auto beschikt over een in de lengte geplaatste V12-motor. Dit type werd in 1993 door Scuderia Ferrari in de Formule 1 ingezet voor coureurs Gerhard Berger en Jean Alesi.

Races met echte Formule 1-auto’s

Na een succesvol debuut in 2015 vroegen bezoekers van GAMMA’s GRATIS racedag maar om één ding; de terugkeer van BOSS GP naar het legendarische ‘Duch TT’ circuit. In de ‘Big Open Singe Seaters’ klasse staan uiterst kostbare bolides aan de start, waarvan sommige nog maar enkele jaren geleden deel uitmaakten van het FIA Formule 1-wereldkampioenschap. Zo werden beide races tijdens de GAMMA Racing Day-editie van 2015 gewonnen door Ingo Gerstl met de razendsnelle Scuderia Toro Rosso F1-bolide. Een soortgelijke auto was enkele jaren geleden nog in van 4-voudig wereldkampioen Formule1 Sebastian Vettel. Bij de laatste race van het jaar in Dijon snoepte Gerstl het ronderecord af van Klaas Zwart dat hij zette met zijn ex-Mark Webber Jaguar R5 F1. De meest recente F1-inschrijving komt op naam van Fransman Didier Sirgue met een 2011 Williams FW33 F1 zoals die gereden werd door Rubens Barrichello en Pastor Maldonado.

Paddockkaarten

Met een Paddock ticket van beleven bezoekers voor slechts € 15,- alle exclusieve voertuigen, de coureurs en de sleutelende teams van dichtbij. Paddockkaarten zijn in de voorverkoop te bestellen via gammaracingday.nl en bij vestigingen van Primera.

De kaarten zijn tevens te koop bij de paddockingangen aan de Tunnelweg en onder de Hoofdtribune.

Groot Hart

De GAMMA Racing Day tribunes en paddock zijn voor alle kinderen tot 12 jaar GRATIS toegankelijk, maar voor sommige kinderen gaat het evenement, dankzij stichtingen als Stichting Happy Smile en ‘Groot Hart’, met onder anderen TV-presentator Rob Kamphues, nog een stapje verder.

Beide stichtingen bezorgen kinderen met een ernstige ziekte een welkome afwisseling door ze met het gezin nauw te betrekken bij de racesport en ze te trakteren op een rondje over het circuit.


2Divorce Assen


Bowlen in Assen