75 jaar Harry Muskee in Drents Museum Assen

DELEN
Drents Museum gaat voor 152.000 bezoekers in 2015

ASSEN – De Drentse blueslegende Harry ‘Cuby’ Muskee zou in 2016 zijn 75ste verjaardag vieren. Aanleiding voor het Drents Museum in Assen om van 17 januari tot en met 17 april 2016 een grote overzichtstentoonstelling te wijden aan leven en werk van de in 2011 overleden zanger, die met zijn band Cuby + Blizzards nationaal en internationaal furore maakte.

Tegelijkertijd is de fototentoonstelling Blues from Heaven te zien met foto’s van Asser fotograaf Rudy Leukfeldt, die Muskee veelvuldig heeft gefotografeerd.

Window of my eyes

Onder de titel Window of my eyes – genoemd naar de grootste hit van Cuby + Blizzards – wordt de bezoeker in de Abdijkerk meegenomen op reis door het leven van Muskee. In de expositie passeren zijn jeugd, zijn muziek, zijn optredens, zijn reizen, zijn Drenthe, belangrijke gebeurtenissen en personen in zijn leven en natuurlijk ook hoe hij in het leven stond, de revue. Ook zijn nog nooit vertoonde filmopnames, geluidsfragmenten, affiches, hoesontwerpen, elpees, singeltjes en andere Muskee-memorabilia te bewonderen. Albert Haar, bestuurslid van het C + B museum in Grolloo, treedt op als gastconservator van deze tentoonstelling.

Blues from Heaven

De Asser fotograaf Rudy Leukfeldt volgde Muskee vanaf het eerste begin. Uit zijn omvangrijke collectie is in samenwerking met het Drents Museum een selectie gemaakt. De fototentoonstelling Blues from Heaven – Harry Muskee door de lens van Rudy Leukfeldt is gelijktijdig met Window of my eyes te zien.

Samenwerking Bluesjaar 2016

De opening van de twee ‘Cuby’ tentoonstellingen op zaterdag 16 januari 2016 vormt de opmaat voor het bijzondere officiële Bluesjaar 2016 van de provincie Drenthe. Hiervoor werkt het Drents Museum onder meer samen met Marketing Drenthe, de Asser Blues Stichting, Het Cultureel Hart Assen en Theater De Nieuwe Kolk.

Foto © Rudy Leukfeldt