7500e Vriend TT Circuit Assen op Vriendendag

DELEN
Tijdens Gamma Racing Day Vriend worden van het TT Circuit

Tijdens de dag van de Vrienden van het TT Circuit, zaterdag 11 oktober, wordt de 7500e Vriend in het zonnetje gezet. In dit geval gaat het om een “Vriendin”, een mevrouw die tijdens de Vriendendag op de hoogte wordt gebracht dat zij de 7500e inschrijving heeft gedaan. Het is één van de bijna 2500 nieuwe Vrienden die de stichting in het afgelopen jaar heeft kunnen werven. Verleden jaar werd Jan Jeuring uit Odoorn als 5000e Vriend voor het voetlicht gehaald. Het streven is nog steeds door te groeien naar 10.000 Vrienden.

Het in de bloemen zetten van de 7500e Vriend, die ook een bijzonder cadeau ontvangt, is één van de vele activiteiten die op het programma van de dag voor Vrienden TT Circuit op het programma staan.

Een van de belangrijke programmapunten is de presentatie van Europarlementariër Wim van de Camp die de relatie Europese Unie en motorrijden belicht. Daarnaast komt Jaap Hofman, bekend uit zijn tijd als chef sport NOS Radio en later onder meer als programmadirecteur van RTL en Canal +, aan het woord over de TT en de media. Tevens verzorgt Peter Oosterbaan, directeur van het TT Circuit, een presentatie. Verder komt “buurburgemeester” Eric van Oosterhout aan het woord. Hij zal ingaan op de vraag hoe belangrijk de TT is voor omliggende dorpen en zal spreken over de Tour de TT, de toeristische route over gedeelten van voormalige TT circuits.

De dag biedt aan Vrienden van het TT Circuit ook rondleidingen, bezoeken aan een auto- en motorteam, bezoek aan het nieuwe TT-Instituut en de mogelijkheid tot het rijden van de Tour de TT. Het Drents Archief is aanwezig met TT beelden uit het verleden. De Vriendendag wordt op zaterdag 11 oktober gehouden en begint om 10.00 uur in het TT perscentrum.

Dezelfde dag wordt er op het TT Circuit ook getraind voor de ONK Race of the Champions, die wordt georganiseerd door de SMA.

De Stichting Vrienden van het TT Circuit Assen is opgericht in 2008 en stelt zich ten doel de belangen van de gebruikers en vrienden van het circuit te behartigen. Zij fungeert daarbij als ambassadeur voor het circuit, zij het geheel onafhankelijk van de Stichting Circuit van Drenthe, en vormt een platform c.q. spreekbuis voor de gebruikers en de talrijke aanhangers van het circuit, die als vriend of sponsor hun steun willen betuigen. De Stichting telt momenteel meer dan 7500 Vrienden.