760 namen voor nieuwe autobrug Havenkade Industrieweg Assen

DELEN

ASSEN – Assenaren hebben afgelopen weken massaal meegedacht over een passende naam voor de nieuwe autobrug aan de Havenkade/Industrieweg. Bij de gemeente kwamen maar liefst 760 namen binnen, zowel via de website als via de stembus in de hal van het stadhuis.

De inzendingen zijn zeer gevarieerd en lopen uiteen van historische namen, namen van leden van het Koninklijk Huis of bekende Assenaren, landschappelijke namen, namen die verwijzen naar het programma FlorijnAs en zijn projecten, vogelnamen en fantasienamen. Een aantal namen kwam meerdere malen voor.

Komende weken buigt de jury zich over de inzendingen. De juryleden zijn wethouder Harmke Vlieg, Jan Pieter Volkers (Commissie Naamgeving Openbare Ruimte),  Erik Appel  (Asser Historische Vereniging en Stichting Varen in Assen),  Peter Kuyper (namens het aangrenzende Drenthe College) en Tineke Gijlers (namens de projectgroep Blauwe As).

Eind maart wordt de winnende naam bekend gemaakt. De inzender van de winnende naam wint een waardebon en een exclusieve rondleiding over de bouwplaats. Bruggenbouwer Van Hattum en Blankevoort verwerkt de naam in het leuningenwerk van de brug. De nieuwe brug is eind dit jaar klaar.