Aangifte inkomstenbelasting ‘honderden euro’s terugverdienen’

DELEN

ASSEN – U betaalt belasting over uw inkomsten. Meestal betaalt u dit al gedurende het jaar, via uw werkgever of via een voorlopige aanslag. Ook als u geen inkomsten hebt, hebt u te maken met belasting.

Om te zien of u aangifte moet doen om geld terug te krijgen of te betalen kunt u gebruik maken van het ‘online’ aangifteprogramma van de Belastingdienst.

Voor 1 mei belastingaangifte doen

U hebt vanaf 1 maart twee maanden de tijd om uw aangifte inkomstenbelasting te doen over 2014. Die moet voor 1 mei 2015 bij de belastingdienst binnen zijn. De aangifteperiode is gewijzigd zodat meer mensen gebruik kunnen maken van de vooraf ingevulde aangifte.

Verdien uw zorgkosten terug

Mensen met een beperking of (chronische) ziekte maken jaarlijks veel extra kosten voor bijvoorbeeld medische hulp.

Gelukkig zijn die kosten voor een groot deel aftrekbaar via de belastingdienst. Hoe u dit kunt doen, ziet u op de geheel vernieuwde website www.meerkosten.nl. Nieuw op de website is informatie over de extra inkomensondersteuning die gemeenten geven.

De landelijke tegemoetkomingen, Wtcg en Compensatie eigen risico (Cer), voor mensen met een beperking en chronisch zieken zijn namelijk verdwenen. De financiële ondersteuning van deze groep mensen is nu een taak van de gemeenten.

Geld terugverdienen belastingdienst met ‘Meerkosten’

Met behulp van de website kunt u soms honderden euro’s terugverdienen. De aftrek geldt voor zogenaamde ‘specifieke zorgkosten’, zoals medische hulp, voorgeschreven medicijnen, dieet op doktersadvies en vervoer van en naar het ziekenhuis. Hoe hoog het bedrag is dat u terug kunt krijgen, hangt af van uw zorgkosten, uw inkomen en dat van uw eventuele fiscale partner.