Aanhoudingen na achtervolging in Assen

DELEN

Aanhoudingen na achtervolging in Assen

De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag drie mannen uit Assen aangehouden.

Surveillerende agenten reden omstreeks 01.45 uur over de Rolderhoofdstraat toen zij voor de verkeerslichten tegenover de Rolderstraat een auto al slingerend zagen rijden. Hierop hadden de agenten hun auto voor de Rolderstraat gezet om de bestuurder aan te spreken. Vervolgens zagen de agenten dat de auto stopte, achteruit reed en hard wegreed de Menning in. Hierop hebben de agenten de achtervolging ingezet.

Auto ontwijken op Rolderstraat

De auto reed de Javastraat in en reed tegen het verkeer in op de Rolderstraat. Daar moesten meerdere mensen wegspringen voor de auto en een andere auto moest vol op de rem om een botsing te voorkomen. Vervolgens reed de auto met hoge snelheid via de Oude Straat en de Oude Molenstraat, de Groningerstraat op. De auto bleef met hoge snelheid doorrijden. De mannen welke achterin de auto zaten, maakten meerdere malen beledigde gebaren naar de agenten.

Aanhouding met peperspray

Op de Obrechtlaan reed de auto een doorlopende straat in waarop de bestuurder, een 22-jarige man uit Assen, uit de auto springt en hard wegrent. Hij is met behulp van peperspray aangehouden. Agenten zagen dat hij tijdens het rennen iets op de grond gooide. Dit bleken 4 bolletjes met harddrugs te zijn. Deze zijn in beslag genomen. De twee inzittenden, twee mannen van 21 en 22 jaar uit Assen, zijn eveneens aangehouden. Het drietal is overgebracht naar het politiebureau en ingesloten in afwachting van het onderzoek.

Politie zoekt getuigen

De politie is op zoek naar getuigen van deze achtervolging en naar de mensen die op de Rolderstraat moesten wegspringen voor de auto van de 22-jarige verdachte. Getuigen worden gevraagd contact te leggen met de politie via 0900-8844.