Aanhoudingen na mishandeling portier Brinkstraat Assen

DELEN

ASSEN – De politie heeft zaterdagnacht op de Brinkstraat drie mannen aangehouden na mishandeling van een portier. De portier was geslagen en gebeten.

Gealarmeerde agenten zagen twee portiers op een man zitten die door het lint ging. Een tweede man bemoeide zich ermee, maar die kon onder controle worden gehouden door een andere portier. Veel omstanders bemoeiden zich ermee. Na dreiging met de wapenstok hield een enkeling het voor gezien. De rest bleef de grens opzoeken. Een politiehond bleek heel effectief te zijn, want de rest hield het nu ook voor gezien.

Verzet na mishandeling portier

Een persoon, een 17-jarige jongen uit Deelen, bleef echter vervelend aanwezig. Hij werd licht gebeten door de politiehond en werd aangehouden. Ondertussen werd ook de verdachte van de mishandeling van de portier aangehouden. Hij verzette zich zo dat hij, eenmaal op het politiebureau, met meerdere agenten naar zijn cel getild moest worden. Zijn identiteit moet nog worden vastgesteld.

Een vriend van hem, een 21-jarige man uit Veendam, bemoeide zich met zijn aanhouding en werd uiteindelijk ook meegenomen naar het politiebureau. De portier doet aangifte.

De verdachten zitten vast voor verhoor.