Aanleg Motocross Grand Prix Assen parcours begonnen

DELEN

ASSEN – Zaterdag 27 en zondag 28 augustus 2016 vindt op het TT Circuit Assen opnieuw de ‘Motocross Grand Prix van Nederland’ plaats; een officiële ronde in het FIM MXGP Wereldkampioenschap Motorcross, sinds 1957 het belangrijkste off-road motorsportkampioenschap ter wereld.

Op een speciaal voor het evenement ingericht parcours komen meer dan 20 nationaliteiten aan de start in de categorieën MXGP en MX2. Ook het wereldkampioenschap voor vrouwelijke motorcrossers, Women’s MX Grand Prix, het EK 150cc en het WK voor veteranen komen in Assen aan de start. De Motocross Grand Prix Assen, ofwel ‘MXGP Assen’ wordt georganiseerd door Stichting Motocross Grand Prix Assen, een initiatief van LDP International B.V. en de Motorclub Assen en Omstreken.

2016 wordt een ongekend jaar voor motorcrossliefhebbers in Nederland. Het Red Bull KTM fabrieksteam heeft met 2-voudig wereldkampioen Jeffrey Herlings, Glenn Coldenhoff en de pas 17-jarige Davy Pootjes maar liefst 3 Nederlanders binnen haar gelederen. Ook van de Nederlandse teams HSF Logistics Motorsport Team, Wilvo Standing Construct Yamaha Team en het Team Gebben Van Venrooy Kawasaki wordt veel verwacht. In 2016 staan in Assen ook ’s  werelds snelste vrouwelijke motorcrossers aan de start, waaronder ‘onze eigen’ Nancy van de Ven. De 18-jarige motorcrosser uit Vlissingen won in 2015 haar eerste Grand Prix en eindigde als derde in de eindstand van het wereldkampioenschap.

Bouw MXGP parcours begonnen

Voor de MXGP is in totaal 20.000 kubieke meter zand nodig voor een parcours van ruim anderhalve kilometer lang, tien meter breed en met heuvels van een maximale hoogte van vier meter. Dag en nacht werken zware voertuigen en ruim dertig personen aan de baan, zij verwerken vanaf zondagavond naar verwachting zo’n duizend vrachten zand.

Foto(s) D.J. Donkers – TT World


2Divorce Assen


Bowlen in Assen