Aanpassingen beveiliging horeca Brinkstraat Assen

DELEN

ASSEN – Horecagelegenheden aan de Brinkstraat in Assen hebben sinds dit weekend extra toezicht. Beveiliging bedrijf JenS Security, de uitbater van de horecagelegenheden, de gemeente Assen, politie en het beveiligingsbedrijf zijn overeengekomen om tegen veroorzakers van overlast of een andere overtreding in het horecagebied een zogeheten horecaverbod op te leggen.

Dit weekend zijn de eerste aanpassingen gedaan voor een mooier en veiliger werkgebied. Zaterdagavond kregen de medewerkers ‘horeca’ instructies voor bepaalde scenario’s die kunnen plaats vinden in en om de locaties. Vanaf dit weekend lopen de gastheren ook met een zogeheten “bodycam”. Deze kleine camera’s gaan een goed beeld opleveren voor eventueel bewijsvoering, maar ook om een duidelijk beeld te krijgen van wat een beveiliger meemaakt tijdens zijn of haar dienst.

Naast het dragen van bodycams zijn er ook hekken geplaatst om zo een beter overzicht te houden voor de horecagelegenheden, maar tevens om parkeren van auto’s te voorkomen. “Voor de veiligheid van zowel bezoekers als medewerkers is dit een prima oplossing”, aldus Henry Willems van JenS Security.

Het laatste nieuws in en uit Assen ? Volg ons op Facebook !