Aanranding Rolderstraat “Hier moest ik mijn bek maar over houden”

DELEN

ASSEN – Afgelopen TT Festival is in de Rolderstraat een jonge vrouw aangerand. De vrouw schreeuwde om hulp, politieagenten in burger negeerden haar hulpgeroep en haar vriend R. uit Assen schoot zijn vriendin te hulp. Met alle gevolgen van dien. Het relaas van die avond is schrijnend en schokkend. Wat gebeurden er precies in de TT Nacht rond 01.45 uur aan de Rolderstraat? R. vertelt het verhaal aan Nieuws in Assen.

“Mijn vriendin was met twee vriendinnen de stad in en ik aan het werk als ‘runner’ voor de horecazaken in de Rolderstraat. Ik hoorde mijn vriendin plots schreeuwen ‘Waarom trek je mijn shirt omhoog?”. Bij het incident stonden een zevental agenten in burger die er niks aan deden.

Hierbij heeft mijn vriendin hem weggeduwd en de ‘dader’ werd onder de hoeden genomen van een vriend van hem. Op het moment dat ik mijn vriendin hoorde schreeuwen was ik toevallig in de buurt. Ik zag dat ze over de toeren was en tegen de jongen aan het schreeuwen was. Ik vroeg met een ondertoon aan één van de agenten in burger of ze er niks aan gingen doen. “Dat lost zich vanzelf wel op” was het antwoord.

Hierbij ben ik eigen rechter gaan spelen en heb deze jongen een klap in zijn gezicht gegeven. Vrijwel direct werd ik door zeven agenten vastgepakt en bij Bakkerij Gosselaar tegen de muur gezet. Dit was omstreeks 01.59 uur. Ik heb de agenten duidelijk proberen te maken wat er aan de hand was en of ze zijn naam wilde noteren. Hier moest ik mijn ‘bek’ maar over houden. Ook andere ‘getuigen’ werden de mond gesnoerd. In een persbericht van de politie met de kop ‘Ernstige mishandeling en tien aanhoudingen tijdens TT-nacht’ stond ik vermeld ’28-jarige man uit Oosterwolde aangehouden op de Stelling” dit moet Rolderstraat zijn (red).

Hierna ben ik weggeleid naar het gerechtsgebouw en later naar het politiebureau aan de Balkengracht. Elke agent/bewaarder daar gaf mij het gelijk en zeiden ook ‘Waarschijnlijk had ik dan ook hier gezeten’. Er is mij verstoring van de openbare orde ten laste gelegd. Nu nog de vraag wat de straf hier van gaat worden?

Enfin, de volgende dag kwam ik om 11.00 uur weer ‘vrij’ en ben ik naar ons slaapadres gegaan en direct samen met mijn vriendin de politie gebeld over wat er die nacht was gebeurd. Het verhaal uitgelegd en hier zou een melding over gemaakt worden. Ook werd de opmerking geplaatst door één van de agenten ‘Tegenwoordig zijn vrouwen ook niet meer voor de poes’ een zeer on-respectvolle en ondoordachte opmerking tegen een slachtoffer van een ‘zedenzaak’.

De melding is echter nooit gemaakt. Wij hebben zelf elke week met het bekende 0900-8844 gebeld om te vragen hoe het ermee stond. Hier kregen wij de mededeling dat er niks over in het systeem stond. Dus een aantal zogeheten ‘belverzoeken’ laten maken voor de politie in Assen. Hier wederom geen gehoor. Weer 0900-8844 gebeld voor een afspraak voor aangifte. Inmiddels waren we 2 weken verder.

Na de afspraak werden we eindelijk gebeld door de afdeling ‘zeden’ met het verhaal dat dit geen delict was van de desbetreffende jonge man. Hierop ben ik wederom boos geworden op de politie. Het verhaal uitgelegd en er werd mij verzocht niet meer te bellen.

Mijn vriendin heeft in de drie opeenvolgende weken meermaals gebeld over wat nu de gang van zaken was. Uiteindelijk op 11 augustus weer gebeld over wat er nu verder ging gebeuren. Haar is verteld dat ze haar op 3 augustus hadden gebeld, maar geen gehoor, na wat doorvragen bleken hun een nummer uit het systeem gehaald te hebben van circa 8 maanden geleden. Uiteindelijk op 12 augustus een intake gesprek gehad. Afgelopen woensdag weer bellen of ze aangifte wil doen. Inmiddels dus 2 maanden verder”.

De ‘dader’ is niet gepakt, noch een naam genoteerd van hem. De hele zaak zit dus nog in de ‘beginstadium’ van een mogelijk onderzoek. Uiteraard hebben we de politie om commentaar gevraagd. Helaas van de woordvoering geen enkel response (red. Nieuws in Assen).