Aanval op ronde record TT Circuit Assen

DELEN

Aanval op ronde record TT Circuit Assen

Op 3 augustus 2007 werd het ronde record verbroken door Jos Verstappen. Met een A1GP-bolide zette hij een tijd neer van 1.32.824. Deze tijd bleef niet heel lang staan: 12 augustus 2007 was het Andreas Wirth met zijn 3 jaar oude Lola Champ Car, die het record bijstelde naar 1:28.276, ruim 4 seconden sneller dan Jos Verstappen.

David Coulthard
David Coulthard © Nieuws in Assen

Op 1 september 2007 werd deze tijd verbeterd door de Fransman Sébastien Bourdais. In zijn McDonald’s Cosworth Champ Car kwalificeerde hij zich met 1:18:765 op pole position voor de eerste Champ Car World Series race in Nederland. Ter vergelijking: het ronde record voor de MotoGP staat op naam van de Australiër Casey Stoner. In 2012 reed hij op een Honda naar een tijd van 1:33:713 tijdens de kwalificatietraining voor de Dutch TT, kleine 15 seconden langzamer dan Bourdais in zijn Champ Car. Vanwege de fusie tussen de Champ Car World Series en de Indy Racing League was de komst van de Champ Cars naar Assen een eenmalig avontuur: in 2008 waren er geen races in Europa van de nieuwe klasse, IRL IndyCars.

Aanval

Infiniti Red Bull Racing komt met David Coulthard in actie op zondag 4 augustus om 11.00 uur. Om 12.25 uur komt de Red Bull Formule 1-bolide nogmaals in de baan voor een tweede en laatste demonstratie en doet David Coulthard in beide sessies een aanval op het ronde record op het Circuit van Assen.

Handtekeningsessie

Coulthard geeft zondag in de paddock om 11.45 uur acte de présence tijdens een handtekeningsessie op het Pioneer Paddock Podium, gesitueerd in de paddock, het binnenterrein van het TT Circuit Assen.