Abbenhues waarnemend burgemeester Assen

DELEN

Abbenhues waarnemend burgemeester Assen

Carry Abbenhues uit Zwartsluis is door Commissaris van de Koning Jacques Tichelaar aangesteld tot waarnemend burgemeester van de gemeente Assen. Deze benoeming gaat in per 1 september en geldt voorlopig voor de periode van een jaar. Abbenhues volgt Sicko Heldoorn op. Heldoorn heeft besloten dat, gezien de in Assen ontstane situatie, hij niet in aanmerking wil komen voor een tweede periode.

Carry Abbenhues is geboren in de Staatsliedenbuurt van Amsterdam. Na haar studie aan de Academie Lichamelijke Opvoeding was ze van 1970 tot 1977 lerares lichamelijke opvoeding in Amsterdam. Daarna verhuisde ze naar Meppel waar ze voor de PvdA in de gemeenteraad kwam, vervolgens fractievoorzitter werd en in 1986 werd Abbenhues daar wethouder.

In juli 1993 volgde haar benoeming tot burgemeester van Hattem. Naast dat burgemeesterschap heeft ze aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam bestuurskunde gestudeerd waarin Abbenhues in 2003 op 53-jarige leeftijd afstudeerde. Sinds mei van dat jaar is ze gedeputeerde van de provincie Overijssel met onder andere economie in haar portefeuille.