Acceleration “Het is een evenement dat moet groeien”

DELEN
Acceleration “Het is een evenement dat moet groeien”

Van april tot en met oktober was een groot deel van Europa het toneel van Acceleration. Een uniek evenement waar races en muziek zijn gecombineerd tot een groot familie festival. Zeven circuits in Europa deed het aan in zeven landen waaronder Portugal, Spanje, Duitsland, Italië, Slovakije, Hongarije en de finale races in Nederland.

Acceleration is opgezet als familie festival, waarin fans dichtbij de rijders en het spektakel kunnen komen. Aantrekkelijke toegangsprijzen zorgen voor een leuk dagje uit met het hele gezin. Ook was er op vrijdag en zaterdag in de TT Hall een vullend avondprogramma zoals het 80 & 90 event gepresenteerd door David Hasselhoff en ‘Het Foute Bierfest’ met onder anderen Gerard Joling. Deze twee muziek evenementen waren bijna ‘on’ Assens te noemen en op vrijdagavond trok het ruim 4000 liefhebbers van 80 & 90 muziek naar de TT Hall in Assen en zaterdag een kleine 2000 enthousiaste feestgangers naar het Bierfest.

Op het TT Circuit drie dagen races met als hoogtepunt de landen cup van de FA1 met zijn V8 en 550pk. De ‘echte’ formule wagen klasse waarin de Nederlander Nigel Melker zich Acceleration kampioen 2014 mag noemen. “Ik kan terugkijken op een mooi kampioenschap. Het team Azerti werd elke race beter en de auto was goed en ontzettend snel. Het was jammer dat Mirko Bortolotti, mijn grootste concurrent van het seizoen, niet aanwezig was om in Assen mee te strijden voor het kampioenschap, maar ik ben erg blij om twee zeges op mijn naam te schrijven voor het thuispubliek”, aldus FA1 kampioen Melker.

Verder kon het publiek de MW-V6 Pickup serie aanschouwen naast de Legends Super Cup en de Supercar Challenge. In het programma was tevens aandacht en plaats voor motorsport namelijk de Stock 600 Serie en de  Stock 1000. De aanwezige racefanaten genoten op het TT Circuit, waar in de middag een klein buitje de sfeer niet kon keren.

Het publiek kon eveneens genieten van gratis karten, heuse Dakar vrachtwagens, Tractorpulling teams, demo’s, een braderie en toegang tot de paddock om de formule wagens van dichtbij te bewonderen.

Voor de organisatie van Acceleration, die is opgericht door twee raceprofessionals Loek Bodelier en Theo van Kempen, was het eerst jaar een succes. “Het was een hele onderneming door heel Europa dit concept neer te zetten. Toch is het ons gelukt. We zijn uitgegaan van een ‘break-even point’ en ik denk dat we daarin redelijk zijn geslaagd. Het is een evenement dat moet groeien”, verklaart Acceleration woordvoerster Kathleen Bimson.

Op de vraag of Acceleration de succesformule is van 2014 en het volgend jaar weer Europa doortrekt antwoorden Bimson “We zijn met veel opties bezig en zoeken met bepaalde raceseries contact. We hebben nog niets concreet en alle opties staan nog open”.

© Nieuws in Assen