Achtervolging Landelijke Eenheid Politie gestaakt door lekke band

DELEN

Dinsdagavond is er een korte achtervolging geweest in Assen door leden van de Landelijke Eenheid, voorheen de KLPD. De Landelijke Eenheid is verantwoordelijk voor regio-overschrijdend en specialistisch politiewerk, maar ook voor opsporing op onder anderen de snelwegen.

Surveillerende agenten van de Landelijke Eenheid zetten de achtervolging in toen zij even buiten Groningen een auto zagen rijden waarvan bekend was dat deze getankt had zonder te betalen. De politiewoordvoerder van de Landelijke Eenheid  laat aan Nieuws in Assen weten “Wij hebben de auto tegen kwart voor tien in de avond achtervolgt op de A-28. Deze ging er met hoge snelheid bij Assen vandoor via de afslag Assen-Zuid richting de binnenstad. Echter hebben we de achtervolging daar moeten beëindigen, omdat de politieauto een lekke band kreeg en collega’s niet direct de achtervolging konden overnemen”.

De auto, een Renault Megane , werd woensdagmorgen aangetroffen op de hoek van de Troelstralaan en de Einthovenstraat in Assen. De inzittende(n) wist(en) te ontkomen.

De politie is opzoek naar getuigen. Heeft u iets gezien ? Bel dan 0900-8844.

© Nieuws in Assen.