Start achtste editie voorleeskaravaan in Bibliotheek Assen

DELEN

ASSEN – Afgelopen maandag 16 november startte de achtste editie van de Voorleeskaravaan in Bibliotheek Assen. Een project waarbij lezen en voorlezen gestimuleerd wordt bij gezinnen met een allochtone achtergrond.

PABO studenten van de Stenden lezen hierbij de komende twintig weken voor aan tientallen kinderen thuis. De Voorleeskaravaan werd geopend door gemeenteraadslid Henri Ploeg, met een voorleesmoment voor alle aanwezige kinderen en hun gezinnen.

Maandagochtend 16 november ging een nieuwe editie van de Voorleeskaravaan van start in Bibliotheek Assen. In de komende twintig weken verzorgt Bibliotheek Assen samen met PABO Stenden het voorlezen aan tientallen kinderen thuis. Een PABO student wordt aan een gezin gekoppeld en gaat vervolgens wekelijks bij het gezin thuis voorlezen. Op deze manier wordt het lezen én voorlezen gestimuleerd bij gezinnen met een allochtone achtergrond.

Afgelopen maandag maakten de deelnemende studenten en de gezinnen kennis met elkaar. Gemeenteraadslid Henri Ploeg opende de ‘karavaan’ door de kinderen en hun ouders voor te lezen in Studio 1C van de Bibliotheek. Na het voorleesmoment waren er verschillende activiteiten gepland.

De studenten dragen door middel van de Voorleeskaravaan bij aan de lees- en taalvaardigheid van de kinderen. Voor de kinderen en hun gezin erg leerzame maar ook leuke weken en voor de studenten is het een project waarbij ze veel ervaring opdoen en andere culturen leren kennen.

De Voorleeskaravaan is een initiatief van Bibliotheek Assen.