Actie Mijn Koopmansplein van start

DELEN

Assen – Met het plaatsen van de eerste ideeënbus bij Interzorg Anholt heeft wethouder Anry Kleine-Deters vandaag het startsein gegeven voor de actie Mijn Koopmansplein. Iedereen – jong oud, inwoner of bezoeker – mag tot 1 mei ideeën indienen voor de nieuwe inrichting van het Koopmansplein. Hiervoor is een speciaal formulier met een ‘leeg’ Koopmansplein gemaakt dat breed verspreid wordt. De grote lijnen uit alle inzendingen vormen de basis voor de eerste schetsen van het plein die de gemeente half mei wil presenteren.

De ideeënbus bij Interzorg Anholt gaat de komende weken naar verschillende locaties in de stad. In de hal van het Stadhuis en de Nieuwe Kolk staat een vaste ideeënbus. Hier zijn ook lege formulieren aanwezig. Het formulier is verder digitaal beschikbaar via www.mijnplein.assen.nl. Ook via de sociale media is de actie te volgen:

Facebook @binnenstadasssen
Twitter @assenbinnenstad
Instagram @binnenstadassen
#mijnkoopmansplein

Het indienen van de ideeën kan via:
* de ideeënbus
* mail – binnenstad@assen.nl
* gratis per post aan gemeente Assen, Actie Mijn Koopmansplein, Antwoordnummer 25, 9400 VB Assen.

Inzenden kan tot 1 mei.

Onderwijs
Ook het onderwijs wordt actief betrokken bij de actie. Zo gaan 60 eerstejaarsleerlingen van het Dr. Nassau College Quintus die de Technasium-richting volgen, het ontwerp van het plein als opdracht uitvoeren. Daarnaast worden ook de basisscholen benaderd.