Leerlingen CS Vincent van Gogh presenteren werk tijdens Kunst aan de Vaart

DELEN

Assen – Op de locaties Salland, Lariks en CSG Beilen van CS Vincent van Gogh start deze week het nieuwe schooljaar met tal van activiteiten voor de leerlingen.

Introductieweek
De brugklassers krijgen de tijd om te wennen aan hun nieuwe school tijdens de introductieweek die elke locatie op z’n eigen manier invult. Zo gaan de leerlingen van Salland als kennismaking logeren op verschillende locaties in Drenthe. De brugklasleerlingen van CSG Beilen gaan onder andere op survival en doen een speurtocht. Op Lariks gaan de leerlingen als onderdeel van het kennismakingsprogramma een vossenjacht doen in de stad en doen ze mee aan sportactiviteiten georganiseerd door Vaart Welzijn.

Kunst aan de Vaart
Dit weekend, tijdens Kunst aan de Vaart, presenteren leerlingen van de locatie Salland hun creatieve werk in de tent op de kop van de Vaart. De bezoekers worden daar verrast met kunstzinnige, poëtische en muzikale talenten van CS Vincent van Gogh. Er worden prachtige tekeningen en schilderijen getoond. Ook zijn de kunstzinnige schoenen te zien, waarvan een deel normaal gesproken z’n plek heeft in de vaste expositie van het Wilhelmina Ziekenhuis. Verder worden de gigantische en kleurrijke blow-ups tentoongesteld, die leerlingen hebben gemaakt na het zien van The American Dream in het Drents Museum. Bezoekers die tijdens hun bezoek aan Kunst aan de Vaart zelf inspiratie krijgen, kunnen in de tent op de kop van de Vaart aan de slag met kwasten en verf.

Vervolg
In de loop van het schooljaar is CS Vincent van Gogh ook van de partij bij andere culturele en sportieve activiteiten in Assen en omgeving. Zo worden leerlingen geïnspireerd het beste uit zichzelf te halen