ACV Assen naar lastig te bespelen Drachtster Boys

DELEN
ACV in tweede ronde bekertoernooi tegen CSVH

Na het gewonnen bekerduel van afgelopen zaterdag staat er komende zaterdag weer een competitiewedstrijd op het programma voor ACV. De Assenaren gaan op bezoek in Drachten om het daar op te nemen tegen Drachtster Boys. Wil ACV kans maken op de eerste periodetitel dan is een overwinning noodzakelijk. Drachtster Boys zal afstand willen nemen van de onderste plaatsen en is dus ook op zoek naar drie punten.

Tegenstander Drachtster Boys

Drachtster Boys is geen onbekende tegenstander voor ACV in het verleden kwamen de twee teams al vele malen tegen elkaar in actie. De wit-zwarte formatie speelt de thuiswedstrijden op Sportpark “Het Drachtster Bos” en is in eigen huis een zeer lastig te bestrijden tegenstander. Net als vorig seizoen is Fred de Boer de oefenmeester bij de Friezen. De oud-ACV-trainer (2002 t/m 2005) is afgelopen zomer begonnen aan zijn derde seizoen in Drachten.

Drachtster Boys is de competitie gestart met drie overwinningen(csv Apeldoorn, Staphorst en WHC) en drie nederlagen(SVZW, Flevo Boys en DVS ’33) en staat op de negende plek in de Hoofdklasse C. Net als ACV speelde ook Drachtster Boys afgelopen zaterdag een bekerwedstrijd. Er werd met 0-3 gewonnen van vv Hardegarijp. In een interview met Roel Muskee, te lezen op de website www.tweenul.nl toonde trainer Fred de Boer zich niet tevreden over het vertoonde spel. “In de hoofdklasse spelen we altijd erg compact en laten we veelal het initiatief aan de tegenstander. Nu moesten wij het spel maken en gebleken is dat we daar ook tegen een tweedeklasser problemen mee hebben. Er werden geen of verkeerde keuzes gemaakt en het tempo lag te laag. Natuurlijk was het moeilijk voetballen tegen een tegenstander die heel veel mensen achter de bal hield, maar toch hadden wij er meer moeten uithalen. We moeten beter aan de bal worden.”

Uit bovenstaande woorden blijkt dat ACV net als afgelopen seizoen te maken krijgt met een ploeg die de tegenstander het spel laat maken en zelf via de omschakeling gevaarlijk wil worden.

Vorig seizoen

Ook vorig seizoen kruisten Drachtster Boys en ACV de degens. In Assen nam Drachtster Boys de leiding na een goed ingeschoten penalty van Willem de Jong. Kort voor rust scoorde ACV de gelijkmaker. Robin Mulder was de maker van de goal. Na rust ging ACV op zoek naar meer. Een kwartier voor tijd bracht Robby Holder ACV op voorsprong. De ploeg kroop door het oog van de naald toen Drachtster Boys kort voor tijd nog een penalty kreeg. Ditmaal had Willem de Jong het vizier echter niet op scherp staan zodat de drie punten in Assen bleven.

In Drachten eindigde de wedstrijd in een 2-2 gelijkspel. Tien minuten voor rust zette Willem den Hartogh Drachtster Boys op een 1-0 voorsprong. Kort na rust werd het nog erger voor ACV. Sicco Brouwer schoot Drachtster Boys met een bekeken schot naar een 2-0 voorsprong. Halverwege de tweede helft bracht Jelle Teitsma de spanning terug in de wedstrijd. Van dichtbij scoorde hij de aansluitingstreffer. Het bleef spannend tot het einde. Drachtster Boys kreeg mogelijkheden de wedstrijd in het slot te gooien maar verzuimde dit te doen. In de slotminuut kreeg ACV een vrije trap aan de rand van het strafschopgebied. Koos Werkman ontfermde zich over de bal en schoot de bal op mooie wijze over de muur en achter doelman Jarno de Jonge.

ACV draait goed

Gedeeld koploper en door naar de tweede knock-out ronde van het bekertoernooi, kortom het draait goed bij ACV. Langzaam maar zeker kan gedacht worden aan een eventuele periodetitel. Wil ACV hier kans op maken, dan zal het de komende wedstrijden moeten winnen want de concurrentie bovenin de Hoofdklasse C is moordend. De eerste zes ploegen staan slechts drie punten van elkaar verwijderd en ook Drachtster Boys is met slechts vier punten achterstand nog zeker niet kansloos.

Afgelopen zaterdag speelde ACV in de eerste knock-out ronde van het toernooi om de districtsbeker een uitwedstrijd tegen ZFC Zuidlaren. Op Sportpark “De Wenakkers” wonnen de Assenaren met 0-3 van hun provinciegenoten. ZFC Zuidlaren gaf goed partij en hield de nul lang vast. Kort voor rust werd het verzet gebroken toen Gill Göbel met een hard schot de 0-1 tegen de touwen schoot. Na de rust bouwde ACV de score uit tot 0-3. John van Dalen schoot van afstand hard raak en Imre de Jonge kopte een voorzet van Nick Westebring achter doelman Jeremy Pfundt.

Uit bovenstaande blijkt dat de “jonkies” van ACV zich goed ontwikkelen. Het derde doelpunt was volledig op het conto van de jongelingen van ACV te schrijven en dat doet bij veel ACV supporters de harten sneller kloppen. Aan de lerende hand van de ervaren krachten tonen de eerstejaars senioren zich snelle leerlingen. Wellicht kan Imre de Jonge na twee goals in het bekertoernooi gescoord te hebben zaterdag in Drachten zijn eerste competitiegoal maken, wie zal het zeggen?

Kan ACV zaterdag winnen van Drachtster Boys? Alle support is welkom. Kom naar Drachten en schreeuw ACV naar de overwinning! De wedstrijd Drachtster Boys – ACV wordt zaterdagmiddag om 14:30 uur gespeeld op Sportpark “Het Drachtster Bos”, Postlaan 5, 9205 WT Drachten. Scheidsrechter van dienst is de heer G. Gils uit Winschoten.

Voorbeschouwing: Sander Crajé – Foto: Bennie de Boer ACV