ACV in tweede ronde bekertoernooi tegen CSVH

DELEN

Aanstaande zaterdag vindt de tweede knock-out ronde van het districtsbekertoernooi plaats. ACV neemt het in eigen huis op tegen CSVH uit Hoogkerk. Voor de Assenaren een uitgelezen kans om de kater van het verlies tegen DVS’33 weg te spoelen. Voor CSVH de mogelijkheid om met een bekerstunt een roerige week wegens het opstappen van trainer Ron Kramer achter zich te laten.

Kan ACV zich herpakken?

Een domper voor ACV afgelopen zaterdag. In het topduel tegen DVS’33 kon ACV de verwachtingen niet waarmaken. De Assenaren verloren geheel terecht met 5-2 en willen ongetwijfeld deze nederlaag recht zetten door middel van een goed resultaat tegen CSVH. Haaye Feenstra keek afgelopen zaterdag na afloop van het duel DVS’33 alvast vooruit: “Wat vandaag gebeurd is mag niet gebeuren. We gaan gewoon met de koppies weer omhoog, we kunnen hartstikke goed voetballen. Op naar de volgende wedstrijd en dan moeten we er met z’n allen weer staan!”.

Tot op heden verloopt het bekertoernooi voorspoedig voor ACV. De ploeg van Hans de Jong werd winnaar van een poule met daarin Viboa, Nieuw Buinen en Omlandia. In de eerste knock-out ronde werd er met 0-3 gewonnen van ZFC Zuidlaren.

Op papier zou het voor ACV geen probleem mogen zijn de volgende ronde te behalen. Toch ligt altijd het gevaar van onderschatting op de loer. CSVH zal de huid duur verkopen en proberen voor een stunt zorgen. Niets is onmogelijk wat dat betreft, zo bleek ook in de vorige ronde van het bekertoernooi. Hoofdklasser Flevo Boys werd in die ronde totaal onverwacht uitgeschakeld door derdeklasser QVC.

De bekerwedstrijd ACV – CSVH wordt zaterdagmiddag om 14:30 uur gespeeld op het Univé Sportpark te Assen. Scheidsrechter van dienst is de heer R.W. de Wit uit Groningen.

Voorbeschouwing: Sander Crajé – Foto: Bennie de Boer ( ACV )