ACV verovert 38ste Veteranen Cup

DELEN
ASSEN – Voor de tiende keer heeft ACV de Asser Veteranen Cup verovert. Dat gebeurde zaterdagavond in de Marsdijkhal, waar traditiegetrouw het sportieve toernooi plaatsvindt.

Nadat een week eerder de voorronden waren gespeeld met een hoog nieuwjaarsgehalte, ging het nu om de knikkers. ACV bedwong het coöperatieve team Assen Beweegt met 3-1 en het was in de finale Asser Boys de baas met dezelfde cijfers. Voor de ogen van de vele toeschouwers opende met een prachtig doelpunt Marcel Mraz Petric de score voor ACV, dat ook daarna druk zette. Asser Boys was aangewezen op countervoetbal en had pech door paal en lat te raken. Nadat Paul Hoekstra de 2-0 had aangetekend, was Ashwin Bos succesvol en bracht daarmee Asser Boys terug in de wedstrijd. Echter binnen de minuut maakte opnieuw Hoekstra een eind aan verdere illusies (3-1). In de slotfase raakte Bos wederom de lat, maar ACV bracht de wedstrijd geroutineerd tot een succesvol einde.

De sportiviteitsprijs was weggelegd voor Asser Boys. De strijd om de derde en vierde plaats werd beslecht door LTC, dat met 3-1 de baas bleef over Assen Beweegt. Na afloop reikte sportwethouder Albert Smit de prijzen uit.

Uitslagen kruisfinales

Achilles 1894 – FC Amboina 0-0 na verlenging Achilles 1894 wint na strafschoppen 4-3
FC Assen – LEO 0-5
FC Amboina – FC Assen 4-1
Achilles 1894 – LEO 3-2 na verlenging
Assen Beweegt – ACV 1-3
LTC – Asser Boys 1-3
Assen Beweegt – LTC 2-3
ACV – Asser Boys 3-1

Eindstand Asser Veteranen Cup

1. ACV
2. Asser Boys
3. LTC
4. Assen Beweegt
5. Achilles 1894
6. LEO
7. FC Amboina
8. FC Assen

Sportiviteitsprijs Asser Boys.


2Divorce Assen


Bowlen in Assen