AD Oliebollentest 2015

DELEN
ASSEN – Het AD gaat dit jaar voor de 23ste achtereenvolgende keer op zoek naar de beste oliebollen van Nederland. Voor veel bakkers is de AD Oliebollentest uitgegroeid tot het belangrijkste evenement van het jaar.

AD Oliebollentest

Zo’n 164 verkooppunten door het hele land worden door het AD panel bezocht. Na aankoop gaan de oliebollen dezelfde dag van aankoop op weg naar het consumentenpanel dat bestaat uit 20 personen. Dit panel wordt door het Centrum voor Smaakonderzoek samengesteld. De panelleden zijn allen liefhebbers van oliebollen en mede geselecteerd op hun vermogen te kunnen proeven. Van de voorlopige ranglijst die vervolgens ontstaat, worden de nummers 1 t/m 10 alsook de laatste vijf nogmaals bemonsterd. Dit jaar is het proefpanel uitgebreid tot 40 personen.

Drentse Gebakkraam Spelbrink

De gebakskraam van Chris Spelbrink op het Koopmansplein in Assen legde vorig jaar beslag op de 38ste plaats met een 7,5 als cijfer. Zijn oliebollen werden door het AD panel geclassificeerd als “Goed gevulde en smakelijke oliebol. Zou nog iets luchtiger kunnen”. In 2012 kreeg Spelbrink een 6 (plaats 67) als eindcijfer van de AD Oliebollentest.

Dit jaar kregen de oliebollen van Spelbrink het cijfer 5 (plaats 153). Hiermee scoort de Drentse Gebakskraam op het Koopmansplein een onvoldoende. Echter geen reden om de oliebollen links te laten liggen. Conclusie van het AD panel is: “Iedere oliebollenbakker kent het: soms heb je een beslagje dat het net niet helemaal heeft. Spelbrink heeft de laatste 5 jaar altijd hoger gescoord. Laten we daar dan maar op afgaan”.

Beste oliebollen van Drenthe

Voor de beste oliebollen van Drenthe moet u dit jaar in Coevorden zijn. Echte Bakker Slagter eindigt op de 38e plek in de AD oliebollentest 2015. Slagter kreeg een acht voor zijn oliebollen.


Facebook Nieuws in Assen


Bowlen in Assen