Adelinde Cornelissen met “toekomstpaard” naar NIC Assen

DELEN
Adelinde Cornelissen met “toekomstpaard” naar NIC Assen

Dressuuramazone Adelinde Cornelissen zal tijdens het NIC Dressuurgala op zondagavond 12 oktober met één van haar “toekomstpaarden” in de ring verschijnen. De amazone die onlangs op de Wereldruiterspelen in Caen individueel de bronzen medaille won en ook brons met het Nederlands team, zal bezoekers van het Dressuurgala laten zien hoe ze haar paard voorbereidt op grote wedstrijden. Een interessante clinic, want dat Cornelissen de capaciteiten heeft om paarden tot het hoogste niveau op te leiden heeft ze in het verleden wel bewezen met haar toppaard Parzival. Daarmee behaalde ze in Londen Olympisch zilver.

Het NIC Dressuurgala kent ook wedstrijden in de Lichte Tour en Zware Tour, waarbij een primeur te aanschouwen is. Christa Larmoyeur, de afgelopen twee jaren winnares van de Lichte Tour bij het NIC Dressuurgala met haar paard Aston Martin, komt nu uit in de Zware Tour. Het is voor het eerst dat de Groningse dressuuramazone met dit paard deelneemt in de zwaardere proeven en dat is toch spannend vindt Christa Larmoyeur. “Het paard is wel Grand Prix-klaar en doet het uitzonderlijk goed en mooi. Maar Aston Martin is erg heet en de entourage van de hal van het NIC maakt veel indruk op hem. Dat heb ik de afgelopen jaren gemerkt. Dus, ik ben erg voorzichtig en hoop dat hij goed zal reageren.”

Zelf verheugt de amazone uit Winschoten zich op NIC Assen. “Ik heb er mega veel zin in en het is altijd weer een prachtig concours. Dus ik kom er graag.”

Naast Christa Larmoyeur kent het concours meer bekende noordelijke dressuurdeelnemers. Trea Mulder (Dwingeloo), Truusje Smeding (Vries) en Marjan van de Jagt (Beilen) geven acte de presence. Ook de kampioen van de Hippiade 2014, Jonna Schelstreate uit het Brabantse Gemonde is present, net als Kirsten Brouwer (Zegveld) die op het WK voor jonge paarden in Verden dit jaar de gouden medaille veroverde. Emmelie Scholtens (Gorinchem), meervoudig kampioen in Verden en dit jaar winnaar van de Pavo Cup is ook van de partij.

Nederlands kampioen Lichte Tour outdoor 2014 Marieke van der Putten (Naaldwijk) en tevens stalruiter bij Edward Gal doet eveneens mee aan het NIC Dressuurgala.

De organisatie mag zich ook verheugen in twee buitenlandse deelnemers. De Engelse Alexandria Barr komt in de ring en ook de Marokaanse Nederlander Yessin Rahmoni. Hij komt met zijn Olympiade paard naar Assen. Yessin Rahmouni was de eerste vertegenwoordiger van een Afrikaans land en het Midden Oosten die zich heeft weten te plaatsen voor de dressuurwedstrijden op de Olympische Spelen.

Het gala op zondagavond 12 oktober begint met een show van acht Friese paarden.

Het programma van het NIC Assen Dressuurgala luidt:

19.00 uur: Show carrousel Friese paarden
19.20 uur: Lichte Tour
20.40 uur: Pauze
21.00 uur: Prijsuitreiking
21.10 uur: Clinic Adelinde Cornelissen
21.30 uur: Zware Tour
22.40 uur Prijsuitreiking.

© Foto Roos Meertens