Adelinde Cornelissen ster op NIC dressuurgala Assen

DELEN
Adelinde Cornelissen ster op NIC dressuurgala Assen

Op 7 augustus 2012 behaalde ze samen met Anky van Grunsven en Edward Gal, als het Nederlandse dressuurteam, op de Olympische Spelen van Londen een bronzen medaille. Persoonlijk behaalde ze het één na hoogste puntenaantal. Adelinde Cornelissen pakte op de Spelen tevens een zilveren medaille in de individuele wedstrijd.

Cornelissen trad zondagavond tijdens de 59ste editie van het Noordelijk Internationaal Concours Hippique op in de TT Hall. Cornelissen is ambassadrice van het NIC en gaf acte de présence op het dresseurgala. De amazone, die naast haar Olympische zeges een zeer rijke palmares heeft, woonde voorheen in Drenthe ( De Wolden ) en won meerdere malen de titel ‘Sportvrouw van Drenthe’. Tegenwoordig woont ze op het riante landgoed Balkenschoten in Nijkerk, maar als ambassadrice komt ze graag naar Assen om een show te geven die de titel draagt “De opleiding van jong tot Grand Prix”.

Toekomstpaard Adelinde Cornelissen

In 2013 kreeg de amazone veel tegenslagen te voorduren. Haar ‘toekomstpaard’ Gallahad overleed aan een koliek en Parzival bleek last te hebben van een hartritmestoornis, alwaar het paard succesvol aan is geopereerd. Ondanks dit alles stond ze met één van haar toekomstpaarden op het dresseurgala in Assen.

Foto © Nieuws in Assen.