Against Cancer 9de Circuitdag TT Circuit Assen

DELEN

Against Cancer 9de Circuitdag TT Circuit Assen

Woensdag 10 juli was alweer de negende keer dat “Against Cancer” haar Circuitdag organiseerde op het TT Circuit van Assen. Deze Circuitdag is exclusief voor gezinnen waarvan een kind is getroffen door de ziekte kanker.

Ruim 110 gezinnen waren afgelopen woensdag aanwezig en 250 kinderen konden genieten van deze speciale dag. Zij konden mee achterop snelle motoren, in luxe sportwagens of in enorme Dakar-trucks. Naast het racen met de auto’s en motoren was er ook een uitgebreid programma op de paddock. Brandweer, politie, een kartbaan en springkussens. Voor de dames was er zelfs een pitbox genaamd ‘Women City’.  Sinds 2009 doet ook Defensie mee met de Circuitdag en kunnen de kinderen op een militair oefenterrein in legervoertuigen.

Nieuws in Assen vroeg de organisatie naar het hoogtepunt van deze onvergetelijke dag “Hoogtepunt is voor iedereen anders, voor mijzelf was ieder kind waarmee ik heb gesproken een hoogtepunt. Zo dankbaar en blij. Daar zetten we ons voor in!”, aldus Jeltje Gieles van Stichting Against Cancer.

De Missie van Against Cancer

Jaarlijks organiseert Against Cancer een aantal grote evenementen met “zieke” gezinnen. Met deze evenementen bezorgen wij de gezinnen een onvergetelijke dag. Alle ellende kan voor een dag worden vergeten.  Door onze circuitdag en familievakantie heeft Against Cancer een sterke band opgebouwd met de “zieke” gezinnen. We vinden het een eer om de gezinnen uit te nodigen en ze beter te mogen leren kennen. Helaas wordt niet iedereen genezen van de vreselijke ziekte kanker.

Vanaf de oprichting van Against Cancer in 2004 is een aantal kinderen overleden. Kinderen die wij hebben leren kennen en die we nog steeds bewonderen om hun enorm optimisme en grote levenslust. Deze kinderen geven ons telkens weer heel veel kracht om door te gaan met onze missie. Wij blijven contact houden met de gezinnen waarvan een kind is weggevallen. Ook betrekken we deze gezinnen bij de Against Cancer evenementen. Wij blijven ons inzetten in onze race tegen kanker. We hopen dat deze ziekte ooit voor 100 procent zal worden overwonnen.

Meer informatie over Against Cancer? Klik hier!