Agnes Huizing en Kimmy van Zwieten geven ouderen een “Jofele dag”

DELEN

Assen – Agnes Huizing en Kimmy van Zwieten zijn twee jonge dames die er naar streven om ouderen een “Jofele dag” te bezorgen. Ze bieden mantelzorg op maat in de vorm van activiteiten. Samen een jofel moment beleven door op een zonnige dag eropuit te gaan of op een knusse regenachtige middag een spelletje te doen aan de keukentafel.

Visie en Missie
“Iedereen doet er toe: van jong tot oud. Wat is het mooi om van oudere generaties te mogen leren. En andersom! Iedereen heeft behoefte aan gezelschap en wij van een ‘Jofele dag’ kunnen dat bieden. Wandelen door het bos, schilderen op canvas, koffie drinken in de stad, ondersteuning bij een ziekenhuisbezoek, de dagelijkse boodschappen doen, appeltaart bakken. Zomaar een aantal activiteiten die wij vanuit een ‘Jofele dag’ organiseren. Voor de meeste mensen misschien heel vanzelfsprekend, maar wij begrijpen als u wat ouder bent dat dit soms wat lastiger is. En dat het fijn is dat u daar dan hulp en gezelligheid bij hebt. Wij zouden u hier graag bij ondersteunen en begeleiden zodat we samen een jofele dag beleven!”

Iedere dag een “Jofele dag”
Samen met u maken ze er een mooie dag van! Zij gaan ervoor om u prachtige dagen te geven, die volop naar uw eigen wensen en behoeften worden ingevuld. Uiteraard in nauw overleg met uzelf en een bekende zoals een familielid of kennis. Uitgangspunt is dat zij kijken naar wat ze wél samen kunnen doen om er een ‘Jofele dag’ van te maken, en niet uit te gaan van beperkende factoren. Maar één ding weten ze zeker: elke dag kan een ‘Jofele dag’ zijn!

Agnes Huizing
“Samen met mijn man Dennis en onze 2 kinderen, Lieke en Twan woon ik samen in de parel van Drenthe: Witteveen. Ik vind mijn gezin erg belangrijk. Daarnaast vind ik het heerlijk om met vriendinnen af te spreken. Om samen gezellig thee te drinken en bij te kletsen, maar natuurlijk ook om samen te winkelen. Ook vind ik het erg fijn om gezellig bij mijn familie te zijn. Ik vind het leuk om nieuwe mensen te leren kennen dus hopelijk maken we snel kennis!”

Agnes Huizing (midden), Heel Drenthe pitcht, De Drentse Zaak

Kimmy van Zwieten
“Ik woon samen met mijn vriend Tom in het gezellige Assen. Ik vind het erg leuk om in mijn vrije tijd af te spreken met familie en vrienden, te koken, creatief bezig te zijn en eropuit te gaan. Gezelligheid staat bij mij hoog in het vaandel”

Kimmy van Zwieten, Heel Drenthe pitcht, De Drentse Zaak

Bij een ‘Jofele dag’ staan ze voor:

Huiselijkheid
Een ‘Jofele dag’ vindt het belangrijk dat we in uw vertrouwde omgeving uw gewoonten kunnen nastreven. Want huiselijkheid draagt volgens ons bij aan een ‘Jofele dag’.

Gezelligheid
‘Gezelligheid kent geen tijd’. Dit kan al in de kleinste dingen zitten. Denk bijvoorbeeld aan een waardevol gesprek met een kopje thee, of een wandeling door uw buurt. Want vindt u ook niet dat gezelligheid een ‘Jofele dag’ maakt?

Vrijheid
U bepaalt hoe uw ‘Jofele dag’ eruit komt te zien. De ene keer gaan we erop uit en een volgende keer doen we samen binnen iets creatiefs. Juist door de vrijheid om uw eigen dag in te vullen, creëert u een ‘Jofele dag’.

Eerlijkheid
Eerlijkheid staat bij ons hoog in het vaandel. We vinden het belangrijk dat we elkaar kunnen vertrouwen en eerlijk tegen elkaar kunnen zijn. Want zeg nou zelf: eerlijkheid duurt toch het langst?

Kimmy van Zwieten tijdens de Ouderendag in Anholt

We realiseren dit door:
• Goed naar uw wensen te luisteren.
• U de mogelijkheid te geven om uw ‘Jofele dag’ volledig zelf in te vullen. Wanneer u hier moeite mee heeft, denken we graag met u mee.
• Elkaar goed te leren kennen. Dit willen we doen door middel van een kennismakingsgesprek en het aanreiken van onze portfolio’s. Maar ook door de gesprekken die we hebben met elkaar.
• Eén op één aandacht.

Vanwaar de naam ‘Jofele dag’?
Kimmy haar opa zei altijd: ‘Morgen maken we er weer een Jofele dag van!’ Dit klonk altijd zo gezellig en vertrouwd. Ook heette het vaste kampeerplekje op Texel: ‘Jofel plekkien’. Een kleine ode aan de opa van Kimmy dus.

Contact
Website Jofele dag
Facebook Jofele dag
Email info@jofeledag.nl

Voor informatie over tarieven en mogelijkheden: check de website van Jofele dag

Bron/tekst: Jofele dag