Agressieve Assenaar aangehouden wegens mishandeling

DELEN

Op de Groningerstraat is vrijdagavond een automobilist aangehouden op verdenking van mishandeling van een fietster.

De 50-jarige vrouw uit Assen fietste op haar elektrische fiets over het fietspad langs de Groningerstraat. Een auto, bestuurd door een 47-jarige man uit Assen, wilde vanaf een parkeerplaats de weg oprijden. Doordat hij moest stoppen blokkeerde de auto deels het fietspad. De vrouw kon maar net voorkomen dat zij tegen de auto botste maar raakte met een hand de auto.

De bestuurder en zijn passagier hoorden een klap en dachten dat er schade aan de auto was ontstaan. Dit werd niet gecontroleerd maar men reed direct achter de vrouw aan. Al roepend probeerde men de vrouw te laten stoppen, o.a. door het fietspad op te rijden. Dit gebeurde volgens de vrouw en een getuige op een erg agressieve wijze.

De vrouw werd bang en reed door. De man ging weer achter haar aan, sneed met zijn auto haar de pas af en trok de vrouw van de fiets. Ze kwam ten val en raakte gewond aan arm en lichaam. Nadat de man was uitgeraasd reed hij weg. De vrouw erg overstuur achterlatend.

De getuige belde de politie. Toen agenten ter plaatse waren kwam de bewuste automobilist terug. Hij is aangehouden. De vrouw deed aangifte. De man is na het opmaken van een proces-verbaal weer in vrijheid gesteld. De auto had geen schade.