ALDI opent 10 december aan de Groningerstraat in Assen

DELEN
ALDI opent 10 december aan de Groningerstraat in Assen

Woensdag 10 december aanstaande opent ALDI vol trots de deuren van haar nieuwste vestiging aan de Groningerstraat 340 in Assen. De winkel is ingericht volgens de geheel nieuwe winkelformule van ALDI en voorzien van een frisse uitstraling die een optimale winkelervaring voor consumenten biedt. Het gebouw voldoet aan hoge energie-eisen; zo wordt de elektriciteit opgewekt met zonnepanelen op het dak. Daarnaast wordt het pand geheel verwarmd met de warmte die vrijkomt bij het koelproces via een terugwininstallatie.

ALDI is blij met de opening van het nieuwe filiaal aan de Groningerstraat. De nieuwe winkel is goed bereikbaar en biedt ruime gratis parkeergelegenheid. Klanten zijn vanaf woensdag 10 december van harte welkom. Op deze dag sluit de tijdelijke supermarkt aan de Weverstaat haar deuren.

Bijna 25% goedkoper

ALDI voert in Nederland ongeveer 900 artikelen en heeft momenteel voornamelijk eigen merkproducten die al ruim 40 jaar een succes zijn, zoals de Markus koffie, de Westminster thee, de UNA wasmiddelen en Château chocolade. ALDI is bijna een kwart goedkoper dan de huismerken van andere supermarkten. Dat blijkt uit onderzoek van de Consumentenbond*. Het prijsvoordeel kan zelfs oplopen tot 34%.

De afgelopen jaren heeft ALDI het aanbod onder andere uitgebreid met kruiden, sauzen, cosmetica, verse sushi, een biologische lijn en een forse uitbreiding van het assortiment verse groente en vers fruit doorgevoerd. En recentelijk is ALDI gestart met weekendvoordeel in de categorie vers vlees, vers brood en verse groente en vers fruit. De weekendaanbiedingen zijn scherp geprijsd, waarbij de korting kan oplopen tot meer dan 50%.

Energiebewust voor een beter klimaat

ALDI werkt zo efficiënt mogelijk en beperkt zo zijn invloed op het klimaat. Duurzaam energiebeleid is daar onderdeel van. Op dit moment wordt afval gescheiden en wordt een groot deel van het afval via vergisting gerecycled. In al onze filialen worden de PET-flessen bij inname al direct klein gemaakt. Dit scheelt enorm in vervoerskosten. Daarnaast hebben alle filialen onlangs energiebesparende TL-verlichting gekregen en alle nieuwe filialen hebben ledverlichting in diepvriezers en in de toekomst op de afdeling vers vlees. Waar het kan, werken we met zonnepanelen. Bovendien hebben alle nieuwe filialen die geopend worden een warmteterugwininstallatie. Dit zorgt ervoor dat er geen gebruik gemaakt wordt van fossiele brandstoffen en levert forse energiebesparing op.

Over ALDI in Nederland

ALDI is in Nederland opgericht in 1973 en bestaat meer dan 40 jaar. In Nederland heeft ALDI meer dan 500 filialen die verdeeld over Nederland door negen distributiecentra worden bevoorraad. Bij ALDI werken in Nederland vele duizenden medewerkers die dagelijks met elkaar voor het beste resultaat gaan: klanten kwalitatief hoogstaande producten bieden voor een lage prijs.