Allerlaatste Nederlandse WK IJsspeedway ooit in Assen?

DELEN

De kunstijsbaan van De Bonte Wever te Assen sluit in 2016 haar deur. Of het in 2016 nog één keer mogelijk is om de WK IJsspeedway naar Assen te halen blijft onzeker. Dit jaar wordt het in ieder geval wederom genieten van een mooi spektakel! Met op vrijdagavond 6 maart een groep van 24 rijders die strijden om de Roelof Thijs Bokaal en op zaterdagavond 7 en zondagmiddag 8 maart de races voor de wereldtitel.

Tijdschema IJsspeedway Assen

Donderdag 5 maart 19.00 uur Training Roelof Thijs Bokaal
Vrijdag 6 maart 19.00 uur Races Roelof Thijs Bokaal
Vrijdag 6 maart  9.00 uur Training WK
Zaterdag 7 maart  19.00 uur  Races WK
Zondag  8 maart  14.00 uur  Races WK

Wat is IJsspeedway?

IJsspeedway is een nogal bijzondere, buitengewoon spectaculaire sport die met recht tot de extreme sporten gerekend mag worden.

“ De sluiting van het ijsstadion in Assen zal voor de ijsspeedwaysport in ieder geval het einde van een tijdperk betekenen, maar wat er ook gebeurt! We zijn van plan er met een beste klapper uit te gaan! ” Organisatie IJsspeedway Assen

Het idee is heel simpel: vier motorcoureurs die keihard tegen elkaar racen op een 400-meter ijsbaan. Dezelfde waar anders de schaatswedstrijden op verreden worden, maar dan met een beschermende laag strobalen of ander stoot absorberend materiaal eromheen.

Om niet weg te glijden zitten er spikes in de motorbanden. Dit zorgt ervoor dat de coureurs, anders dan bij ‘gewone’ speedway, enorm plat door de bocht kunnen gaan. Zó plat dat ze hier speciale linkerknie- en voetbeschermers voor hebben. Vroeger werden hier gewoon stukken van buitenbanden voor gebruikt, maar nu hebben de meesten iets beter passende bescherming.

IJsspeedway Assen op de motorbeurzen

Altijd al even willen checken of de spikes op zo’n ijsspeedwayfiets wel ècht scherp zijn? Op zoek naar info over de ijsraces, en die in Assen in het bijzonder? Of gewoon zin om even een praatje te maken over de mooiste sport die er is? Kom dan langs bij onze stand op één van de twee grote motorbeurzen in Assen ( TT Hall van 23-25 januari ) of Utrecht ( Jaarbeurs Utrecht 26-1 maart ).