Ambitieuze Assenaar progressief in Acceleration OW Cup 600

DELEN
Ambitieuze Assenaar progressief in Acceleration OW Cup 600

Het seizoen van de NK SuperCup 600 Open Wegrace Cup 2014 is inmiddels achter de rug. Desalniettemin strijden dit weekend 19 coureurs uit deze prestigieuze cup klasse, niet om de punten maar om de ‘ere prijzen’ tijdens het Acceleration weekend op het TT Circuit van Assen.

Onder de deelnemers Samuel van Rijswoud. Hij eindigde dit seizoen op de 23ste plaats in het klassement van de OW Cup 600. De Assenaar rijdt al drie jaar mee in deze klasse op zijn Yamaha. “Het is een mooie klasse om in te rijden. Elk jaar maak ik progressie, maar mijn ambitie ligt toch om in de Superbikes uit te komen”, aldus de 27-jarige coureur.

Het racen ligt voor vele teams in zwaar weer. De motorsport is een dure hobby dat mede mogelijk gemaakt wordt door sponsoren. “Het wordt met het jaar moeilijker om sponsoren te vinden, maar ik hoop dat ik mijn progressie voort kan zetten in de motorsport en mijn sponsoren volgend seizoen ook weer in de kijker kan rijden”.

Acceleration OW Cup 600

De Assenaar reed zaterdagmiddag naar een 14de kwalificatietijd. “Ik ben ondanks deze tijd tevreden, maar het kan altijd beter. Morgenvroeg is de race en daar moet het gebeuren”.