American Sunday op het TT Circuit Assen

Indian Pete wederom in actie op het TT Circuit Assen

DELEN
American Sunday op het TT Circuit Assen
ASSEN – American Sunday vindt dit jaar plaats op zondag 24 april op het TT Circuit Assen. De organisatie organiseerde eerder in Zandvoort en Drachten ook een American Sunday.

Het evenement in Drachten, dat in oktober 2015 werd gehouden, krijgt een vervolg in een weekendeditie, genaamd All American Cars en wel van 22 tot en met 24 juli. Het evenement in Zandvoort gaat dit jaar niet door, daar de organisatie geen vergunning heeft gekregen voor het evenement in 2016. In 2017 hoopt men ook in Zandvoort weer van de partij te zijn.

Op zondag 24 april aanstaande doet het “Cars Only” American Suday evenement het TT Circuit in Assen weer aan. Het programma is riant gevuld voor die dag. Zo zijn er circuitdemo’s en powerdemo’s, veel muziek, showpaddock met honderden Amerikaanse auto’s en is Indian Pete te gast met zijn Kenworth.

Indian Pete wederom in actie op American Sunday

De Indian Pete’s Jettruck is gebouwd in 1997 en komt dit jaar wederom in actie op het TT Circuit van Assen. De Kenworth truck is voorzien Phanthom F4 straaljager turbines. De Rolls Royce Viper motors met 4 ton stuwkracht, circa 12.000 pk. Verbruik circa 400 liter kerosine per 7 minuten. Snelheid ongeveer 200 km in 30 seconden!


2Divorce Assen


Bowlen in Assen