Anky van Grunsven steelt de show tijdens dressuurgala NIC Assen

DELEN

Anky van Grunsven steelt de show tijdens dressuurgala NIC Assen

Voor de doorgewinterde paardensportliefhebbers was het ter afsluiting van het Noordelijke Internationaal Concours Hippique zondagavond genieten geblazen met het ‘Dagblad van het Noorden Dressuurgala’ in de TT Hall te Assen.  Shows, Lichte Tour en de Grand Prix Kür op muziek waren onderdelen waar de bezoekers op getrakteerd werden.

nic-anky-assen
Anky van Grunsven © Foto: Nieuws in Assen

De opening van het gala werd verricht door het show viertal Kasteelruiters uit Coevorden. In de Lichte Tour zag men onder anderen in actie Christa Larmoyeur en Annemiek Vincourt-Krom. Show team Alegria verzorgde na de Lichte Tour een optreden met Portugese en Spaanse paarden en in de Grand Prix werden de kuren op muziek verreden door onder anderen Patrick van der Meer en Kirsten Beckers.

Het hoogtepunt voor veel bezoekers zat hem in de pauze. Niemand minder dan drievoudig Olympische Kampioene Anky van Grunsven maakte haar opwachting met leerlinge Daniëlle Heijkoop. Van Grunsven gaf tijdens het gala een zogeheten clinic, echter waren een aantal bezoekers van mening dat Van Grunsven zelf mee zou doen aan het dressuur gala.  “Nee hoor, ik kom naar Assen voor de clinic”, laat ze lachend weten.

Van Grunsven heeft in het Brabantse Erp een eigen opleidingscentrum alwaar ze talentvolle dressuur ruiters maar ook paarden traint. “Er is heel veel talent qua paardensport in Nederland en ik vind het prachtig om met opleidingen en trainingen bezig te zijn”.  Van Grunsven verklaart haar succes door hard te werken, perfect te zijn, nooit op te geven en geluk af te dwingen. Of haar bijgeloof ook bij heeft gedragen aan haar succes? “Ik ben inderdaad heel bijgelovig, ik hecht aan vaste patronen, maar of dat bijgeloof me heeft geholpen in mijn carrière? Laat ik zeggen, baat het niet dan schaad het niet”.

Op professionele doch luchtige wijze rond de topamazone de clinic samen met haar leerlinge Daniëlle Heijkoop af. Het publiek genoot!